12:54 18.05.2018

Рада Європи має рівнятися на українських політв'язнів, які не піддаються тиску РФ - Клімкін

2 хв читати
Рада Європи має рівнятися на українських політв'язнів, які не піддаються тиску РФ - Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін у своєму виступі на 128-му засіданні комітету міністрів Ради Європи заявив, що Раді, якщо вона хоче гідно пережити складні часи, варто рівнятися на утримуваних у РФ українських політв'язнів, які не здаються під її тиском.

"Клімкін трохи сенсаційно для дипломатичних кіл сказав сьогодні, що якщо Рада Європи хоче гідно пережити складні часи, то має рівнятися на Сенцова, Балуха, Абдуллаєва та інших політв’язнів, які не здаються під тиском Росії і знаходять у собі сили протидіяти злу для захисту справедливості", - написав постійний представник України при РЄ Дмитро Кулеба на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю.

Згідно з фото тексту виступу міністра на засіданні комітету міністрів Ради Європи, розміщеним у повідомленні, П.Клімкін процитував слова українського режисера: "Я, Сенцов Олег, громадянин України, будучи незаконно засудженим російським судом і перебуваючи в колонії м. Лабитнангі, оголосив безстрокове голодування з 14 травня 2018 року. Єдиною умовою його припинення є звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ".

Раніше повідомлялося, що П.Клімкін 17-18 травня здійснить візит до Данії для участі у 128-му засіданні комітету міністрів Ради Європи на рівні міністрів. Д.Кулеба повідомляв, що український міністр порушить питання українських політв'язнів на засіданні комітету міністрів Ради Європи 17-18 травня в Данії.

У МЗС України інформували, що П.Клімкін порушить питання російської агресії проти Української держави та звільнення незаконно утримуваних Росією громадян України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА