19:47 18.05.2018

Федеріка Могеріні оголосила про подальші кроки щодо збереження іранської ядерної угоди

2 хв читати
Федеріка Могеріні оголосила про подальші кроки щодо збереження іранської ядерної угоди

Спільна комісія Спільного всеосяжного плану дій (СВПД) збереться у Відні 25 травня в форматі "європейського будівництва" (Німеччина, Велика Британія, Франція), Китаю, Росії та Ірану на рівні політдиректорів під головуванням ЄС, оголосила глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні.

"Як наступні кроки, (зі збереження СВПД - ІФ) спільна комісія проведе нараду у Відні 25 травня в форматі ЄС / E3 + 2 та Іран на рівні заступників міністрів закордонних справ - політичних директорів. 28 міністрів закордонних справ ЄС повернуться до цього питання на наступній раді з закордонних справ у Брюсселі 28 травня", - йдеться в заяві Ф.Могеріні, поширеній у п'ятницю в Брюсселі.

За словами високого представника ЄС із закордонних справ, Європейський союз діє в єдності і швидко для збереження СВПД, і оголошений 18 травня Єврокомісією запуск механізму блокування санкцій США та інші заходи підтримки угоди "є сильним підтвердженням цього зобов'язання".

Глава європейської дипломатії нагадала, що це рішення відбулося слідом за іншими кроками, вчиненими в останні дні, які підтверджують прихильність ЄС продовжувати повне і ефективне здійснення СВПД і його рішучість працювати з міжнародним співтовариством заради збереження угоди, поки Іран продовжує дотримуватися своїх зобов'язань.

Вона зазначила проведення наради міністрів закордонних справ "європейської трійки" (Німеччини, Великобританії, Франції), з главою МЗС Ірану, "щоб розглянути наслідки цього оголошення (президента США - ІФ) і домовитися про загальний комплекс напрямків дій".

Ф.Могеріні також згадала спільне з главою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером відображення 17 травня виконавчої колегії ЄС можливих заходів зі збереження угоди і захисту інтересів Європи.

"Ці заходи були представлені того ж дня лідерам ЄС в Софії, які підтвердили свою тверду прихильність СВПД як критично важливу для європейської безпеки. Тим часом були розпочаті інтенсивні експертні дискусії для прийняття практичних рішень з метою підтримки і поглиблення економічних відносин з Іраном", - заявила високий представник ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА