08:15 20.05.2018

Китай і США домовилися не вплутуватися в торгову війну

2 хв читати
Китай і США домовилися не вплутуватися в торгову війну

Китай і США досягли згоди з питань економіки і торгівлі і домовилися не розпочинати торгову війну. Про це заявив віце-прем'єр Держради Лю Хе за підсумками своєї поїздки до Вашингтона, передає Xinhua.

Як наголошується в повідомленні, Лю Хе був запрошений для консультацій американською стороною.

Віце-прем'єр зазначив, що під час переговорів сторони також домовилися припинити вводити тарифи у відношенні один до одного, що є важливим підсумком консультацій. Він також зазначив, що під час переговорів США і Китай домовилися поглибити співпрацю в області інвестицій, діалогу з інтелектуальної власності. Лю Хе додав, що це не тільки піде на користь двом країнам, а й допоможе підтримати стабільність і благополуччя глобальної економіки і торгівлі.

Представник Держради зазначив, що китайський ринок буде дуже конкурентоспроможним, а також, що його країна готова купувати товари не тільки у США, але й у всього світу.

На початку травня повідомлялося, що під час переговорів між США і Китаєм сторони підготували умови для припинення торговельної війни один з одним. У свою чергу, глава американської делегації міністр фінансів США Стівен Мнучін назвав переговори "дуже хорошими". У них брав участь також міністр торгівлі Уілбур Росс, торговий представник США Роберт Лайтхайзер і радник Білого дому з питань торгової політики Пітер Наварро. З боку Китаю був Лю Хе.

У своїх вимогах, Вашингтон, у тому числі попросив Пекін скоротити торговий дефіцит не менше ніж на $ 200 млрд до кінця 2020 року порівняно з 2018 роком, відмовитися від деяких субсидій за програмою "Зроблено в Китаї 2025", посилити захист прав інтелектуальної власності, а також не відповідати на дії американської сторони, коли вона вводить обмежувальні заходи. Однак, США вирішили залишити за собою право вводити мито на китайські товари.

Пекін у свою чергу попросив Вашингтон скоротити імпорт американських товарів до Китаю, а також знизити тарифи на деякі з них, в тому числі на автомобілі. Також в КНР зажадали відмовитися від 25% мита на понад сто китайських товарів і не проводити нові розслідування крадіжок інтелектуальної власності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА