00:20 21.05.2018

У Білорусі розкритикували британську дипмісію за прапор ЛГБТ

2 хв читати
У Білорусі розкритикували британську дипмісію за прапор ЛГБТ

Міністерство внутрішніх справ Білорусі виступило із заявою, в якій засудило підтримку посольством Великобританії прав ЛГБТ-спільноти в республіці.

"У МВС жалкують про те, що 17 травня над посольством Великобританії був вивішений райдужний прапор - символ людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією. Ініціативу іноземної держави створити проблеми там, де їх не існує, вдалою назвати не можна", - йдеться в заяві міністерства.

Там привели цитату посла Великобританії Фіони Гібб: "Цим (вивішуванням веселкового прапора - ІФ) ми сприяємо просуванню прав ЛГБТ-спільноти та звертаємо увагу громадськості на ЛГБТ-людей і дискримінацію, з якою вони стикаються".

"Винесемо за дужки політичний аспект цієї події", - відзначили в МВС Білорусії. "Саме 17 травня прихильники одностатевих відносин визначили таким собі святом. Але що він собою являє? Ніколи в нашій країні цей день не був і не є якимось пам'ятним і значущим. Причина тому очевидна - переважна більшість білорусів дотримується традиційних сімейних цінностей, в тому числі християнських. А заяви подібного роду - виклик цим цінностям ", - вважають в міністерстві.

У заяві МВС зазначається, що "союз чоловіка і жінки був єдиним природним способом продовження роду". "Цей союз завжди стоїть на чолі світопорядку. Тільки так - чоловік і жінка, і ніяк інакше. Саме тому держава оберігає цей союз, ставить його під особливий захист, наділяючи винятковими правами - в тому числі в політичному і правовому аспектах", - йдеться в заяві.

17 травня відзначався Міжнародний день боротьби з гомофобією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА