11:40 21.05.2018

Україна повинна працювати в шести напрямках, щоб звільнити українців, яких тримають у заручниках Росія та бойовики, - І.Геращенко

2 хв читати
Україна повинна працювати в шести напрямках, щоб звільнити українців, яких тримають у заручниках Росія та бойовики, - І.Геращенко

Для звільнення всіх українських політв’язнів, яких тримають у Росії, а також усіх заручників, які перебувають у полоні бойовиків на окупованих територіях Донбасу, Україні слід продовжувати активно діяти в шести напрямках, заявляє перший віце-спікер Верховної Ради, український представник у гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

У понеділок вранці І.Геращенко у своїй сторінці в соцмережі Фейсбук констатувала, що в тюрмах Росії залишаються понад 60 українців і кримських татар. На окупованих територіях бойовики тримають десятки українських заручників, при цьому підтверджують Києву тільки 20. Немає прогресу в пошуку понад 300 зниклих без вісти.

"Що Україна може і повинна зробити для звільнення всіх? Перше - не забувати про жодного полоненого, ні про жодне прізвище. Друге - нагадувати про політв'язнів і заручників на всіх міжнародних зустрічах, ця тема повинна бути пріоритетом не тільки для України, а й для наших партнерів. Третє - вимагати доступу МКЧХ до в'язниць окупованого Донбасу, Криму, до наших полонених в РФ", - написала вона.

Четвертий крок, який необхідно робити Україні, - шукати всіх можливих шляхів звільнення, пропонувати всі компромісні варіанти, щоб звільнити українців. "Ми досі не отримали відповіді від РФ щодо 23 росіян, яких готові передати, але, мабуть, Росії вони не потрібні", - додала з цього приводу І.Геращенко.

За словами першого віце-спікера Верховної Ради, п'ятим пунктом Україні потрібно продовжувати вимагати збереження санкцій до звільнення всіх заручників і повного виконання Росією Мінських угод.

До шостого пункту І.Геращенко зарахувала ретельний збір інформації про всіх причетних до тортур громадян України і до їх незаконного тримання, щоб "усі ці факти стали відомі в українських і міжнародних судах".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА