08:53 22.05.2018

Джонсон обіцяє посилення британських санкцій проти Росії

2 хв читати
Джонсон обіцяє посилення британських санкцій проти Росії

Міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон зізнався, що вважає дієвими антиросійські санкції США, запроваджені в квітні цього року, і поскаржився, що Лондон у своїй політиці санкцій залежить від усього ЄС. Надалі, після виходу Британії з ЄС, він допустив, що Лондон може посилити антиросійські санкції. Таку заяву Джонсон зробив журналістам в Буенос-Айресі дорогою на зустріч глав МЗС країн "Великої двадцятки", повідомляє Bloomberg.

"Я вважаю, що вплив деяких з цих (американських) санкцій, особливо на окремих людей, був дуже помітним. І я це взяв на замітку. Але у нас є свої власні схеми та підходи", - сказав Джонсон. "Існує більш широке коло питань про те, що може зробити Велика Британія, щоб впоратися з людьми, близькими до (президента Росії Володимира) Путіна, які можуть мати незаконно отримане багатство", - додав дипломат.

Велика Британія не може самостійно розвивати свій власний режим санкцій, оскільки повинна координувати свою діяльність з іншою частиною Європейського Союзу, сказав Джонсон. Як тільки країна покине блок у березні наступного року, у неї буде можливість зайняти більш жорстку позицію щодо санкцій, додав глава британського МЗС.

Напередодні Комітет з міжнародних справ палати громад британського парламенту опублікував доповідь під назвою "Московське золото: російська корупція в Великій Британії". У ній парламентарії назвали "брудні гроші з Росії" загрозою для безпеки країни і порадили уряду знайти спосіб ускладнити випуск російських суверенних облігацій.

Відносини Великої Британії і Росії загострилися після історії з отруєнням у британському місті Солсбері колишнього агента ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. Обидва, як стверджує Лондон, були отруєні нервово-паралітичною речовиною, що розробляється в Росії. Москва свою причетність заперечує. Країни вже обмінялися в рамках цього скандалу дипломатичними санкціями.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенатор США Грем: Путін - не легітимний президент, закликаю адміністрацію Байдена підтримати включення РФ до списку країн-спонсорів тероризму

Виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні критично важливе - Зеленський на зустрічі з Гремом

Президент Литви: Ми маємо бути тими, хто встановлює правила для майбутнього, не Путін

Зеленський зустрівся із сенатором США Гремом у Києві - посольство США

Боррель про EURO5 млрд військової допомоги: Ми продовжимо підтримувати Україну, чого це не коштувало б

Глава Євроради закликав зміцнити оборонний потенціал Європи, перейти в режим "воєнної економіки"

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гумдопомоги Україні - Стефанчук

Комітет із нацбезпеки обговорив поправки щодо регламентації вилучення транспорту в законопроєкті про мобілізацію - Фріз

Китай розглядає можливість участі в інавгураційному Саміті миру - посол Китаю у Швейцарії

ЄС: Російські вибори на тимчасово окупованих територіях України незаконні

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА