13:58 22.05.2018

Росія використовує дезінформацію як інструмент ведення гібридної війни з Україною

2 хв читати
Росія використовує дезінформацію як інструмент ведення гібридної війни з Україною

Росія використовує дезінформацію як інструмент ведення гібридної війни з Україною, вважає депутат Європейського парламенту, заступник глави делегації парламентського співробітництва з Україною Міхал Боні.

"Масштаби щоденних порушень у сфері кібербезпеки збільшуються. Кібератаки підривають безпеку багатьох цифрових процесів у багатьох установах. Недостатня увага до безпеки приватних даних, руйнує довіру, необхідну для будівництва в майбутньому цифрової економіки", - сказав депутат Європарламенту М.Боні на конференції на тему: "Українська молодь і управління Інтернетом у контексті європейської інтеграції України" у вівторок у Києві.

Він наголосив, що фейкові новини - це той інструмент, який використовують у світі для популізму в ліберальних демократіях.

"І авторитарні режими, як у Росії, ведуть боротьбу проти свободи, яка є в Україні, за допомогою дезінформації як інструменту ведення гібридної війни", - додав М.Боні.

За його словами, з такими явищами можна боротися за допомогою постійного діалогу між зацікавленими сторонами.

"Зараз наша країна приділяє багато уваги кібербезпеці. Триває активна співпраця з міжнародними партнерами із отримання технологій", - зазначила, у свою чергу, заступник голови комітету Верховної Ради з питань євроінтеграції, народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Марія Іонова.

Вона наголосила, що питання кібербезпеки є глобальним, і дуже важливо на рівні урядів країн шукати механізми, які б надали можливість громадянам бути у безпеці при використанні мережевих та інформаційних систем.

"Ми сподіваємося, що Угода про асоціацію сприятиме тому, що нові стандарти збереження даних, кібербезпеки і захисту інформації під час виборів будуть інтегровані (в Україні)", - зазначила президент міжнародної громадської організації "Європейська медіа платформа" Ханне Северінсен.

За її словами, законодавство Європейського Союзу щодо захисту даних має стати хорошим інструментом для захисту громадян у цій сфері.

Крім того, важливим елементом інформаційної безпеки Х.Северінсен назвала підходи до визначення і відсіювання фейкових новин, не застосовуючи жорсткої цензури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенатор США Грем: Путін - не легітимний президент, закликаю адміністрацію Байдена підтримати включення РФ до списку країн-спонсорів тероризму

Виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні критично важливе - Зеленський на зустрічі з Гремом

Президент Литви: Ми маємо бути тими, хто встановлює правила для майбутнього, не Путін

Зеленський зустрівся із сенатором США Гремом у Києві - посольство США

Боррель про EURO5 млрд військової допомоги: Ми продовжимо підтримувати Україну, чого це не коштувало б

Глава Євроради закликав зміцнити оборонний потенціал Європи, перейти в режим "воєнної економіки"

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гумдопомоги Україні - Стефанчук

Комітет із нацбезпеки обговорив поправки щодо регламентації вилучення транспорту в законопроєкті про мобілізацію - Фріз

Китай розглядає можливість участі в інавгураційному Саміті миру - посол Китаю у Швейцарії

ЄС: Російські вибори на тимчасово окупованих територіях України незаконні

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА