11:25 23.05.2018

ВР пропонують врегулювати питання забезпечення житлом військовослужбовців з окупованих територій

2 хв читати
ВР пропонують врегулювати питання забезпечення житлом військовослужбовців з окупованих територій

Група народних депутатів пропонує Верховній Раді України врегулювати питання забезпечення житлом деяких категорій військовослужбовців, що прибули з окупованого Криму та окремих районів Донецької і Луганської областей.

Відповідний законопроект "Про внесення змін до статті 12 закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців і членів їх сімей" (№8394) зареєстровано у парламенті 22 травня 2018 року.

Як повідомляє в середу прес-служба партії "Блок Петра Порошенка", співавторами цієї законодавчої ініціативи стали перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко, народні депутати з фракції "БПП" Ірина Фріз, Артур Герасимов, Олена Матузко, Вадим Денисенко, Олександр Бригинець, Іван Вінник, Сергій Кудлаєнко, а також Ганна Гопко (позафракційна), Юрій Береза (фракція "Народний фронт") і Тарас Пастух (фракція "Самопоміч").

Зазначено, що метою проекту закону є посилення соціального захисту та створення умов для реалізації конституційних прав військовослужбовців, які прибули з тимчасово окупованих територій, і осіб, звільнених з військової служби після прибуття з окупованих територій.

"На сьогодні законодавством не врегульовано питання забезпечення житлом та перебування на квартирному обліку деяких категорій військовослужбовців, внутрішньо переміщених осіб, які прибули з тимчасово окупованих територій АР Крим, м. Севастополя та окремих районів Донецької і Луганської областей, за якими зберігаються права власності на жилі приміщення, користування службовими житлами та жилими приміщеннями для постійного проживання, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях і проживання в яких унеможливлено", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Автори законопроекту наголошують, що наявність у зазначених осіб права власності на житлові приміщення, що розташовані на тимчасово окупованих територіях, обмежує їхнє право на отримання житла для постійного проживання за новим місцем служби або перебування на квартирному обліку, оскільки передача житлового приміщення, що розташоване на окупованій території, відповідному органу неможлива.

Депутати пропонують парламенту визначити відповідний порядок, який дозволив би реалізувати цим особам своє конституційне право на забезпечення житлом.

Зокрема, пропонується надати зазначеним категоріям військовослужбовців право на забезпечення житловими приміщеннями без урахування норми щодо надання житла або грошової компенсації один раз протягом усього часу проходження військової служби; надати право на забезпечення житлом за новим місцем служби або перебування (проживання) без урахування їхніх прав на користування наданими раніше службовими житлами, житлами для постійного проживання або права власності на житло з одночасним припиненням цих прав у порядку, що визначає Кабінет Міністрів України; надання права на забезпечення житлом з урахуванням попереднього часу перебування на квартирному обліку в порядку, який визначає Кабінет Міністрів України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА