12:39 23.05.2018

І.Геращенко закликає українську діаспору пікетувати посольства РФ з вимогою звільнити політв'язнів

1 хв читати
І.Геращенко закликає українську діаспору пікетувати посольства РФ з вимогою звільнити політв'язнів

 Пікети української діаспори біля дипломатичних представництв Російської Федерації в європейських столицях і США допомогли б у боротьбі за звільнення політв'язнів-українців, заявляє перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Щойно Ірина Подоляк (народний депутат із фракції "Самопоміч" - ІФ) виступила з дуже правильною ініціативою звернутися до української діаспори в усьому світі, щоб діаспора провела пікети та мітинги біля російських посольств із вимогою звільнити політв'язнів Кремля. Дорога українська діаспоро, дорогі брати й сестри, нам і нашим політв'язням потрібна сьогодні ваша підтримка в усіх європейських столицях, столиці США. Проведіть пікети та мітинги з однією вимогою - свободу політв'язням Кремля, свободу українцям і кримським татарам", - заявила І.Геращенко з трибуни Верховної Ради на пленарному засіданні в середу.

Вона зазначила, що канцлер Німеччини Ангела Меркель на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним порушувала питання звільнення українців.

При цьому вона висловила сподівання, що і президент Франції Еммануель Макрон під час візиту до Росії також порушуватиме цю тему.

Перший віце-спікер закликала народних депутатів приєднатися до вимоги допуску Міжнародної місії Червоного хреста до українських в'язнів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА