14:44 23.05.2018

Нардеп Найєм вийшов із лікарні і в четвер має намір прийти до Ради

3 хв читати
Нардеп Найєм вийшов із лікарні і в четвер має намір прийти до Ради

Народного депутата Мустафу Найєма (фракція "Блок Петра Порошенка"), якого 30 квітня 2018 року побили в центрі Києва, виписали з лікарні.

"Виписали з лікарні, зняли всі шини, прути, гумки та інші пристосування. Спасибі всім за підтримку, гумор і окремо за те, що не жаліли. Взагалі, це була хороша пауза. Багато чого переосмислив і переоцінив", - написав М.Найєм на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

"За добу мовний апарат маэ відновитися, завтра (23 травня- ІФ) вже планую вийти на роботу і проголосувати за Антикорупційний суд", - додав нардеп.

Він також подякував своїм рідним і близьким за те, що "всі пройшли цю ситуацію гідно".

Нардеп також зазначив, що у нього немає "жаги помсти, але і спускати справу ніхто не буде".

"Я і ми адвокати ретельно стежимо за перебігом розслідування і регулярно публічно інформуватимемо про його результати. Зараз троє хлопців як і раніше перебувають під нічним домашнім арештом, а їхні захисники намагаються домогтися скасування запобіжного заходу через суд. Один з двох автомобілів заарештовано, а другий знайти поки що не вдалося. Головний підозрюваний, усупереч обіцянкам адвокатів, як і раніше, у бігах", - розповів М.Найєм.

За його інформацією, азербайджанська сторона не поспішає видавати Україні затриманого в Баку підозрюваного в побитті.

"Сам я готуюся до обстановки і обставин події, ми подаватимемо цивільний позов і готуватимемося до відкритого судового процесу. Ще раз повторюся, це не війна всього мого життя, але і спускати справу на гальмах не дам", - наголосив парламентарій.

Як повідомлялося, 30 квітня 2018 року в центрі Києва внаслідок конфлікту на дорозі невідомі напали на народного депутата Мустафу Найєма (фракція БПП). Унасідок побиття у депутата діагностували перелом щелепи і струс головного мозку.

М.Найєм повідомив, що у суперечці на дорозі в центрі Києва, що закінчилася завданням йому тілесних ушкоджень, брали участь "четверо-п'ятеро осіб".

Радник глави МВС України, нардеп фракції "Народний фронт" Антон Геращенко повідомив, що поліція Києва затримала трьох учасників конфлікту: Саїтова Ахмеда Абубакаровича, 1999 року народження, Саїтова Магомеда-Салиха Аргуєвича, 1996 року народження, та Умала Тімербілатова Руслановича, 1996 року народження. Ще один з учасників зміг покинути Україну і полетів до Баку.

Трьом затриманим за підозрою в нападі оголосили про підозру за ч.2 ст.296 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до чотирьох років позбавлення волі.

2 травня Шевченківський районний суд м.Києва обрав затриманим запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Так, цілодобовий домашній арешт суд обрав громадянину Російської Федерації Саїтову Магомеду-Саліху Аргуєвичу, 1996 року народження, студенту 2-го курсу КПІ. Запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час (з 23:00 до 6:00) обрано судом громадянину РФ Умолту Тімербулатову Руслановичу, 1996 року народження, і Саїтова Ахмеду Абубакаровичу, 1999 року народження (безрбітний).

Цього ж дня стало відомо, що Національна поліція оголосила в розшук Магомеда-Аміна Абубакаровича Саїтова, 1989 року народження, - одного з підозрюваних у нападі на народного депутата України М.Найєма. Його підозрюють за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, здійснене групою осіб) та ч. 1 ст. 122 (умисне тілесне ушкодження середньої тяжкості). Запобіжний захід стосовно нього не обирали.

5 травня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що правоохоронці Азербайджану на вимогу українського слідства затримали 29-річного підозрюваного у побитті М.Найєма.

У свою чергу заступник генпрокурора України Євген Єнін на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив, що "запит на видачу М.Саїтова буде направлений найближчим часом".

7 травня Шевченківський районний суд м.Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 1 липня без права застави Магомеду-Аміну Саїтова, четвертому підозрюваному в нападі на М.Найєма у центрі Києва, який раніше було оголошено в розшук та затримано в Баку ( Азербайджан).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА