16:10 23.05.2018

Україні присвячено третину негативної інформації про інші країни в російських теленовинах

2 хв читати
Україні присвячено третину негативної інформації про інші країни в російських теленовинах

Третину інформації в російських новинах присвячено Україні, й лише одна з десяти цих новин - позитивна, констатував радник віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, член групи з аналізу гібридних загроз Українського кризового медіа-центру Руслан Кавацюк.

"Міжнародні події в російських новинних програмах займають надзвичайно велику частину. Події в Україні, Європі, США можуть становити до 90% новинних телепрограм... Ідеться про Україну дуже багато, можна сказати, що серед усіх негативних новин, які є про інші країни, третину присвячено Україні", - сказав Р.Кавацюк на презентації моніторингу групи з аналізу гібридних загроз Українського кризового медіа-центру "Наратив російської пропаганди про Україну та Європу" в середу в Києві.

За його словами, співвідношення негативних новин про Україну у другому півріччі 2017 року до позитивних на російських телеканалах становить 10 до 1.

Згідно з даними моніторингу, шість ключових наративів дають понад 90% негативних згадок України в топ-3 російських каналах.

Зокрема, 33% контенту стосується "громадянської війни в Україні", 22% - неспроможності України як самостійної держави, 15% - "РФ допомагає Донбасу", 10% - наявності русофобії в Україні, 7% - "фашисти й радикали знищують Україну", 6% - "Україна - маріонетка Заходу".

"Завжди наявна принизлива комунікація про українців як про "недолюдей". Російському населенню також навіюється думка про те, що в Україні диктат радикальної меншини", - уточнив Р.Кавацюк.

Моніторинг відбувався з 1 липня 2014 року по 31 грудня 2017 року за підтримки "Естонського центру Східного партнерства" за ключовими словами "Україна", "українці", "українська влада", "київська влада". За цей період було зафіксовано 15,4 тис. негативних повідомлень про Україну. Здійснювався аналіз цільових російських медіа, таких як "Первый канал", "НТВ", "Россия-1" і конкретних програм.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА