19:35 24.05.2018

Україна 12 червня подасть до Міжнародного суду ООН меморандум про порушення Росією Монреальської конвенції та конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму

2 хв читати
Україна 12 червня подасть до Міжнародного суду ООН меморандум про порушення Росією Монреальської конвенції та конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму

Українська сторона 12 червня подасть до Міжнародного суду ООН меморандум щодо порушення Російською Федерацією Монреальської конвенції (про боротьбу з незаконними актами проти безпеки цивільної авіації) та Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму, повідомила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.

"Сьогодні стало очевидним те, що і так всі знали, - чому Росія скористалася своїм правом вето в Раді безпеки ООН у 2015 році і заблокувала створення трибуналу з розслідування обставин катастрофи літака рейсу MH17. Але навіть такий зухвалий крок не може дати ні особам, причетним до збивання літака, ні державі, яка передала таку потужну зброю, уникнути відповідальності", - написала О.Зеркаль на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в четвер.

Вона зазначила, що Міжнародна спільна слідча група "блискуче проводить надскладне розслідування, не маючи доступу до місця скоєння злочину і не маючи можливості опитувати більшість свідків". "Ми всі розуміємо, що за таких умов швидко провести розслідування неможливо, але впевнені в незалежному і професійному розслідуванні", - написала вона, підкресливши, що "виконавці, співучасники і замовники злочину опиняться перед кримінальним судом в Королівстві Нідерландів".

Разом з тим, заступник міністра закордонних справ нагадала, що Україна зі свого боку також продовжує свою роботу із залучення Росії як країни з міжнародно-правовою відповідальністю за цей злочин.

"Перевезення 53-ою зенітно-ракетною бригадою Збройних сил Російської Федерації "Бук", з якого і був збитий літак МН 17, є прямим доказом поставки Росією зброї, використаної для збивання цивільного літака. Це є порушенням Монреальської конвенції 1971 року та Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму. Саме це ми доведемо і обґрунтуємо в своєму меморандумі, який представимо в Міжнародний суд ООН вже 12 червня", - написала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА