18:03 25.05.2018

Парубій передав подання генпрокурора на Вілкула та Колєснікова до регламентного комітету ВР

2 хв читати
Парубій передав подання генпрокурора на Вілкула та Колєснікова до регламентного комітету ВР

 Спікер Верховної Ради Андрій Парубій повідомив, що направив до регламентного комітету парламенту подання генерального прокурора Юрія Луценка про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів фракції "Опозиційний блок" Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова.

"До Верховної Ради надійшли два подання від генерального прокурора на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів Дмитра Валерійовича Колєснікова та Олександра Юрійовича Вілкула. Невідкладно направив подання до регламентного комітету", - написав А.Парубій у своєму акаунті в Twitter у п'ятницю вдень.

Водночас в інтерв'ю телеканалу "Рада" спікер парламенту висловив сподівання, що наступного пленарного тижня Верховна Рада розгляне подання генпрокурора на народних депутатів Сергія Дунаєва ("Опозиційний блок") та Олександра Пономарьова (група "Воля народу").

Як повідомлялося, генпрокурор України Юрій Луценко вніс в апарат Верховної Ради подання про надання згоди парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів Д.Колєснікова та О.Вілкула (обидва - фракція "Опозиційний блок").

Що стосується Д.Колєснікова, то слідство встановило: перебуваючи на посаді голови Агентства держмайна України, він вчинив "певні дії", внаслідок чого стало можливим відчуження об'єктів нерухомості - виробничого та лабораторно-побутового корпусу державного підприємства "Науково-дослідний і конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Я.Осади" в Дніпрі загальною площею майже 7 тис. кв. м.

О.Вілкул, будучи головою Дніпропетровської облдержадміністрації, протягом 2011-2012 років видавав розпорядження про зміну цільового призначення земельних ділянок площею 21 га начебто із земель запасу сільгосппризначення (пасовища), а насправді - із земель колективної власності пайовиків двох сільськогосподарських підприємств Нікопольського району. Крім того, він видав розпорядження про зміну цільового використання 23 земельних ділянок загальною площею понад 45 га, що перебували у власності ТОВ "АРТ ЛЕНД", із земель сільськогосподарського призначення на землі промисловості.

Згідно з календарним планом, наступний пленарний тиждень Верховної Ради відбудеться 5-8 червня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА