18:12 25.05.2018

Вілкул не боїться зняття з нього депутатської недоторканності

2 хв читати
Вілкул не боїться зняття з нього депутатської недоторканності

Народний депутат України (фракція "Опозиційний блок") Олександр Вілкул розцінює подання генерального прокурора України Юрія Луценка про надання згоди парламенту на притягнення його до кримінальної відповідальності як спробу влади обмежити політичну діяльність і отримання права на обшуки в рідних і друзів нардепа.

"Це "подання" я розглядаю як чергову дію влади, спрямовану на обмеження моєї політичної активності. Ще раз - за чотири роки ГПУ знайшла тільки якийсь підпис за 2011 рік", - прокоментував Олександр Вілкул на своїй сторінці у Facebook внесення генпрокурором до Верховної Ради подання про зняття з нього депутатської недоторканності.

На його думку, в такий спосіб влада намагається отримати право проводити обшуки в його рідних і друзів, "викликати їх на багатогодинні безглузді допити й тиснути на мене, намагатися мене дестабілізувати".

При цьому О.Вілкул заявив, що зламати його не вдасться, наголосивши, що він не винен. "Насамперед, я точно не вважаю себе винним. Усі, кому було чого боятися, чотири роки тому залишили Україну й живуть хто в Росії, хто в Європі, хто в інших місцях... Усі ці чотири роки влада під мікроскопом вивчала мою діяльність, перевіряла кожен мій підпис і ось раптово знайшла щось там за 2011 рік. Тому я впевнений, що це чергова спроба влади натиснути на мене й обмежити мою політичну активність", - висловив переконання політик.

Він зазначив, що спокійно ставиться до зняття з нього депутатської недоторканності - "я послідовний прихильник її скасування як такої".

Як повідомлялося, генпрокурор України Юрій Луценко вніс до апарату Верховної Ради подання про надання згоди парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності О.Вілкула.

Згідно з матеріалами слідства, О.Вілкул, перебуваючи на посаді голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації, протягом 2011-2012 років видавав розпорядження про зміну цільового призначення земельних ділянок площею 21 га нібито із земель запасу с/г призначення (пасовища), а насправді - з земель колективної власності пайовиків двох сільськогосподарських підприємств Нікопольського району. Крім того, він видав розпорядження про зміну цільового використання 23 земельних ділянок загальною площею понад 45 га, які перебували у власності ТОВ "АРТ ЛЕНД", із земель сільськогосподарського призначення на землі промисловості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА