08:43 27.05.2018

Південна Корея спробує врятувати переговори КНДР і США

2 хв читати
Південна Корея спробує врятувати переговори КНДР і США

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін заявив у неділю, що його країна і КНДР будуть разом працювати над забезпеченням успіху переговорів північнокорейського лідера Кім Чен Ина з президентом США Дональдом Трампом, повідомляє в неділю агентство "Ренхап".

Мун Чже Ін підкреслив, що США і КНДР потрібно провести додаткові переговори, щоб ця зустріч стала реальністю. Він також повідомив, що домовився з Кім Чен Ином, що вони будуть проводити зустрічі так часто, як це потрібно для вирішення проблем. При цьому обидва лідери, "погодилися, що саміт КНДР-США потрібно успішно повести 12 червня".

Південнокорейський лідер пояснив, що Сеул зацікавлений в тому, щоб переговори не були відкладені, оскільки на майбутньому тристоронньому саміті сподівається офіційно завершити Корейську війну.

Мун Чже Ін заявив, що в Пхеньяні як і раніше скептично ставляться до запевнень США про готовність надати КНДР гарантії безпеки в обмін на відмову від ядерної зброї. Проте, за словами президента Південної Кореї, Кім Чен Ин готовий до подальшої роботи над денуклеаризацією.

Мун Чже Ін також передав Кім Чен Ину слова Трампа про те, що США готові припинити протистояння з КНДР і налагоджувати економічні відносини з цією країною, якщо Пхеньян відмовиться від ядерної зброї.

У суботу Мун Чже Ін провів переговори з Кім Чен Ином в демілітаризованій зоні. Саміт США-КНДР мав відбутися 12 червня в Сінгапурі. Раніше на цьому тижні Трамп спочатку заявив, що вирішив не їхати на цю зустріч, проте потім оголосив, що вона все ж може відбутися.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА