08:59 27.05.2018

Україна розраховує на підтримку Грузії в створенні української автокефальної церкви

2 хв читати
Україна розраховує на підтримку Грузії в створенні української автокефальної церкви

Україна розраховує на підтримку Грузинської православної церкви і Святішого Патріарха Іллі ІІ у прагненні Києва створити українську автокефальну церкву, заявив на брифінгу в Грузії з нагоди святкування 100-річчя Першої Республіки Грузія спікер Верховної Ради України Андрій Парубій, передає прес-служба ВР.

"Ми дуже розраховуємо на підтримку і Патріарха, і Грузинської православної церкви в прагненні України і всіх українців до створення Української православної автокефальної церкви. Сподіваюся, що на рівні Президента і Спікера (Грузії - ІФ) ця ідея підтримана повністю, і я дуже сподіваюся, що і Патріарх цю ідею підтримає", - зазначив А.Парубій.

Спікер ВР висловив надію, що Грузинська православна церква і Святіший Патріарх Ілля ІІ підтримають Україну в її прагненні.

Окрім того, він зазначив, що Святіший Патріарх Ілля II дуже часто бачиться з українськими епархами, тому розуміє і знає важливість відновлення української православної автокефальної церкви.

За словами спікера ВР, ці питання вони будуть обговорювати, як світська влада, без втручань у релігійну сферу.

"Ми ні в якому разі не хочемо втручатися в релігійну сферу. Ми можемо тільки відображати інтерес і бажання українців і грузин", - підкреслив А.Парубій.

Він також висловив надію, що коли буде прийнято рішення щодо Томосу, то Україна отримає підтримку, в тому числі і Грузинської автокефальної православної церкви.

Глава Верховної Ради зазначив, що, "на жаль, церкву використовують як політичний інструмент для пропаганди так званого "русского мира", для пропаганди агресії та вбивства українців".

"І, підкреслюючи ці аспекти, які стосуються світської влади і безпеки Української держави, і безпеки кожного громадянина, ми підкреслюємо важливість і необхідність створення Української незалежної помісної автокефальної церкви", - підкреслив А.Парубій.

"Наші аргументи знаходять розуміння і підтримку, і я вірю, що ми в цьому році зможемо дочекатися цього історичного рішення", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА