19:02 27.05.2018

НАТО має звернути увагу на розвиток Росією приватних військових компаній

2 хв читати
НАТО має звернути увагу на розвиток Росією приватних військових компаній

Народний депутат фракції партії "Блок Петра Порошенко" у Верховній Раді, Голова парламентської делегації в Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фріз, яка бере участь у весняній сесії ПА НАТО у Варшаві, вказує на розвиток Російською Федерацією приватних військових компаній.

Як повідомляється на сайті партії БПП, депутат звернула увагу на цей факт під час обговорення доповіді представника Канади Джозефа Дея "Нарощування потенціалу стримування НАТО на Сході".

"Наприклад, група Вагнера бере участь у військових діях як в Україні, так і в Сирії. Фактично ці групи виконують роль і функції сил спеціальних операцій, але діють під виглядом парамілітарних формувань. Отже, ми маємо дилему: з одного боку це не регулярні війська, а з іншого - вони отримують зброю, техніку, розвіддані і управління за єдиним оперативним задумом Генерального штабу РФ", - написала І.Фріз на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Політик також зазначила, що групи приватних військових компаній розгортаються в країнах на базі "сплячих" осередків і внаслідок нелегального / легального прибуття в країну для здійснення операції можуть бути прямо задіяні в диверсійних акціях і підготовці плацдарму для розгортання регулярних сил агресора. "Ці групи можуть брати активну участь у виконанні таких завдань, як знищення оптоволоконних ліній, систем зв'язку тощо", - додала вона.

Депутат також зазначила, що формування ще в 2015 році інформаційних і кібервійськ у структурі Міністерства оборони РФ створюють для всіх без винятку демократичних країн загрози, на які потрібно бути готовими дати відсіч. "І тільки єдність наших зусиль і здібностей дають нам можливість говорити про готовність до гібридних викликів", - підкреслила І.Фріз.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА