13:59 29.05.2018

Порошенко доручив заступнику голови АП виїхати до Берліна для підготовки переговорів у "нормандському форматі"

2 хв читати
Порошенко доручив заступнику голови АП виїхати до Берліна для підготовки переговорів у "нормандському форматі"

Президент України Петро Порошенко доручив заступнику голови адміністрації президента 1 червня виїхати до м. Берліна (Німеччина) для проведення переговорів про підготовку зустрічі в "нормандському форматі" на найвищому рівні.

"Ми дуже твердо розраховуємо на те, що рішення щодо миротворців буде ухвалено найближчим часом, і ми домовилися в Аахені, що спробуємо організувати якомога швидше зустріч на найвищому рівні "нормандського формату", і з цього приводу за моїм дорученням заступник голови президентської Адміністрації 1 червня виїжджає до Берліна для проведення відповідних переговорів", - заявив П.Порошенко під час зустрічі з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром у Києві у вівторок.

Як відомо, в Адміністрації президента України питання зовнішньої політики курирує заступник голови АП Костянтин Єлісєєв.

За словами П.Порошенка, він із президентом Німеччини обговорив деталі імплементацій Мінських угод, зокрема необхідну складову безпеки - введення миротворчої місії за мандатом Ради безпеки ООН. Глава Української держави наголосив, що за його дорученням міністр закордонних справ України Павло Клімкін перебуває в Нью-Йорку, де о 15:00 за українським часом розпочинається засідання Радбезу ООН, присвячене Україні.

"Ми дякуємо Німеччині за участь, дуже важливо буде почути і позицію російського представника. Безумовно, ми дуже твердо розраховуємо на те, що рішення щодо миротворців має бути ухвалено найближчим часом", - сказав президент України.

Як повідомлялося, 18 травня канцлер Німеччини Ангела Меркель після переговорів із президентом РФ Володимиром Путіним зазначила, що глави МЗС уже здійснюють підготовку можливої зустрічі в рамках "нормандського формату" на найвищому рівні, хоча точну дату поки що не призначено.

"Звісно, зустріч "нормандської четвірки" на найвищому рівні може відбутися, але це має бути підготовлено так, щоб вона дала результати. Тому міністри закордонних справ уже розпочали роботу - наш новий міністр і новопризначений міністр закордонних справ Російської Федерації - вони розпочали підготовку. На рівні радників постійні контакти підтримуються", - сказала вона.

"Я думаю, що наступний крок має стати таким, щоб зайнятися місією ООН і постаратися розробити спільний мандат, щоб потім у Раді Безпеки (ООН - ІФ) ця тема могла обговорюватися", - додала канцлер.

Вона зазначила, що зустріч "нормандського формату" на найвищому рівні має бути "предметною". "Над цим триває дуже інтенсивна робота", - сказав А.Меркель.

В.Путін також заявив, що Росія і Німеччина разом продовжать роботу в рамках "нормандського формату".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА