14:43 29.05.2018

Миротворча місія ООН могла б сприяти врегулюванню конфлікту на Донбасі - Штайнмаєр

2 хв читати
Миротворча місія ООН могла б сприяти врегулюванню конфлікту на Донбасі - Штайнмаєр

Миротворча місії ООН на Донбасі могла б сприяти реалізації Мінських угод, сподівається президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр.

"Я в різних місцях говорив про це (миротворчу місію на Донбасі - ІФ) і з різними партнерами, однак ми не надто просунулися в знаходженні консенсусу. Я поки що не можу розповісти про результати цих переговорів або зробити якісь прогнози. Але під час усіх тих розмов, які я згадував, у Берліні, в Аахені або Сочі з різними учасниками - йшлося про цю миротворчу місію ООН, і я можу висловити сподівання, що саме таким шляхом ми зможемо зробити крок уперед (в імплементації Мінських угод - ІФ)", - сказав він у Києві у вівторок на спільній із президентом України Петром Порошенком прес-конференції.

Ф.-В.Штайнмаєр зазначив, що альтернативи Мінським угодами наразі немає, і потрібно йти шляхом їх реалізації.

"Просуваємося поступово, повільно, але потрібно рухатися далі. Для цього потрібні переговори, розмови, зокрема і щодо (миротворчої - ІФ) місії ООН", - додав президент ФРН.

У свою чергу П.Порошенко наголосив, що миротворча місія ООН - це перший компонент безпеки в імплементації Мінських угод, що гарантує безпеку і на лінії зіткнення, і на всій окупованій території, а також роззброєння незаконних збройних формувань і виведення російських військ із Донбасу.

"Єдиний інструмент для цього - миротворча операція за мандатом Ради безпеки ООН. Ви пам'ятаєте, що на цій ініціативі я наполягав іще у 2015 році. Мені приємно, що цю ініціативу наразі підтримує весь світ. І я хочу подякувати панові президенту (ФРН - ІФ) за те, то ініціатива миротворців за мандатом ООН є складовою частиною коаліційної угоди німецького уряду. Впевнений, що на сьогодні ми повинні дуже ефективно координувати наші дії з діями наших партнерів, зокрема з Францією, Великою Британією і США ... щоб ця місія розпочала роботу вже цього року", - сказав глава української держави.

Він додав: "Упевнений, що нам слід це обговорити в рамках "нормандського формату", я ініціюю якнайшвидше його скликання. Нам не можна втрачати ні тижня, ні дня".

Також П.Порошенко зазначив, що рішення Радбезу ООН повинне мати вигляд "певної "дорожньої карти", що й коли має бути зроблено".

"Але необхідність якнайшвидшого застосування миротворчої операції є сьогодні для нас викликом, і ми повинні знайти гідну відповідь", - резюмував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА