18:38 29.05.2018

"Опозиційний блок" підтримує введення миротворців на Донбас, але наполягає на переговорах Києва з представниками ОРДЛО

2 хв читати

Першочерговим завданням для врегулювання конфлікту на сході України є введення миротворчого контингенту в регіон, заявляє співголова партії "Опозиційний блок" Юрій Бойко, при цьому виступаючи за прямі переговори України з РФ та представниками окремих районів Донецької і Луганської областей, повідомляє прес-служба партії.

"Україні потрібні багатосторонні формати врегулювання. Успіх переговорів у нормандському форматі, у рамках американсько-російської посередницької місії дозволить прискорити мирний процес. В першу чергу, добитися підтримки рішення Ради безпеки ООН про введення миротворчого контингенту на Донбас. Це, безумовно, важливий крок, але для встановлення миру в Україні цього недостатньо. Київ повинен виходити на прямі переговори з Москвою, Донецьком і Луганськом", - заявив Ю.Бойко у вівторок, у Міжнародний день миротворців.

При цьому він зазначив, що українська влада виявилася нездатною врегулювати конфлікт на сході і "не робить жодного кроку для того, щоб налагодити прямі переговори з іншими сторонами конфлікту".

Політик нагадав, що тривалий час Україна сама була країною-миротворцем - починаючи 1992 року українські військовослужбовці брали участь у багатьох міжнародних миротворчих місіях ООН - проте нині Україна сама потребує миротворчої допомоги міжнародного співтовариства.

"Перше і головне завдання сьогодні - введення миротворців. Це єдиний механізм, здатний зупинити збройне протистояння, зберегти людські життя та забезпечити початок політичного процесу для вирішення конфлікту", - сказав Ю.Бойко.

Наступним етапом, на його думку, має стати ухвалення законів про особливий статус Донбасу на три роки для відновлення мирного життя, ухвалення закону про амністію для тих, хто не вчинив важких злочинів, і лише після цього - відновлення економічного співробітництва і контроль за українсько-російським кордоном з боку українських прикордонників. "І через три роки проведення там місцевих виборів за українськими законами. Це єдиний реальний крок для відновлення миру в нашій країні, збереження єдиної України", - заявив Ю.Бойко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА