18:14 31.05.2018

Порошенко про критиків дій української влади щодо запобігання вбивству Бабченка: Розколоти Україну не вдасться

3 хв читати

 Президент України Петро Порошенко впевнений, що нікому не вдасться розколоти Україну.

"Ворог хоче, щоб ми були роз'єднані, фінансує окремі політичні рухи і партії за допомогою грошей, які забруднені кров'ю окупованих територій, фінансують найманих вбивць, які повинні вбивати журналістів для того, щоб потім звинуватити українську владу в бездіяльності", - сказав глава держави, виступаючи на Карпатському форумі регіонального розвитку в Івано-Франківській області в четвер.

За його словами, коли з'ясувалося, що вбивства не було і журналіст живий, "вони (окремі політичні рухи - ІФ) починають висловлювати занепокоєння, знову-таки, діями української влади, забувши прокоментувати дії країни, яка послала цих вбивць до нас, фінансують їх та чекають на ці повідомлення".

П.Порошенко наголосив, що це робиться для того, щоб розколоти Україну.

"Для чого це робиться? Розколоти державу! Не дочекаєтесь!" - зазначив глава держави.

Як повідомлялося, увечері 29 травня спочатку ЗМІ, потім і влади України повідомили, що російського журналіста Аркадія Бабченка, який з 2017 року працював на телеканалі ATR в Києві, нібито застрелили на сходовій клітині його будинку в столиці України.

На наступний день, 30 травня, під час брифінгу в прес-центрі СБУ глава спецслужби Василь Грицак заявив, що інформація про "вбивство" А.Бабченко була частиною спецоперації українських правоохоронців, спрямованої на запобігання замаху на журналіста. Після цього сам А.Бабченко вийшов до присутніх на брифінг представників ЗМІ і повідомив деякі подробиці проведеної спецоперації.

Під час брифінгу В.Грицак повідомив про затримання в Києві в середу організатора "вбивства" А.Бабченка, "громадянина України Г.". "Хочу повідомити: близько трьох годин тому організатора цього злочину ми затримали у місті Києві. Наразі тривають слідчі дії, а також низка обшуків", - сказав глава СБУ.

Слідчі СБУ підготували затриманому громадянину підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст.14 "Підготовка до злочину", ч.5 ст.27 "пособництво", ч.3 ст.258 "Терористичний акт" Кримінального кодексу ".

За його словами, Г. запропонував своєму знайомому учаснику антитерористичної операції на сході України $30 тис і передав йому $15 тис за безпосереднє виконання злочину, на що той погодився. "Громадянин Г запропонував своєму знайомому з числа колишніх АТО-шників за грошову винагороду в 30 тис доларів США здійснити терористичний акт вбивства російського журналіста Аркадія Бабченко", - сказав глава СБУ.

Він повідомив, що організатор цього злочину загалом говорив про усунення 30 осіб в Україні, а "вбивство" А.Бабченка було пробним.

П.Порошенко зустрівся в середу ввечері із А.Бабченком і заявив, що організована з території Росії атака на журналіста мала кілька цілей - "це бажання дестабілізувати ситуацію в Україні, показати неефективність влади і, безумовно, вбити того, кого Росія боїться найбільше" .

Шевченківський районний суд Києва у четвер розгляне клопотання про обрання запобіжного заходу щодо Б.Л. Германа, підозрюваного в організації "вбивства" А.Бабченка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА