18:43 31.05.2018

Консула України в Гамбурзі звільнено за розпалювання міжнаціональної ворожнечі

2 хв читати
Консула України в Гамбурзі звільнено за розпалювання міжнаціональної ворожнечі

 Консула Генерального консульства України в Гамбурзі (Німеччина) Василя Марушинця звільнено з посади наказом від 30 травня цього року, повідомляється на офіційному сайті Міністерства закордонних справ України в четвер.

"Наказ про звільнення В.Марушинця з посади і дипломатичної служби видано 30.05.2018 року. Копія дисциплінарної справи і результатів службового розслідування, резонансні дії якого можуть містити ознаки кримінального злочину (розпалювання міжнаціональної ворожнечі), буде передана для подальшої правової оцінки до правоохоронних органів" , - йдеться в повідомленні.

За даними МЗС, дисциплінарна комісія з розгляду дисциплінарних справ відомства провела службове розслідування, за результатами якого дійшла висновку, що дії В.Марущинця розцінюють як "порушення Присяги державного службовця, правил етичної поведінки державних службовців, дії, які шкодять авторитету державної служби".

"Комісія вважає, що дії В.Марушинця є несумісними з дипломатичною діяльністю і принципами державної служби і запропонувала застосувати до нього дисциплінарні санкції у вигляді звільнення з посади державної служби", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 14 травня глава МЗС України Павло Клімкін повідомив, що стосовно В.Марушинця відкрито дисциплінарне провадження через нібито його антисемітські висловлювання в соціальних мережах.

Пізніше спікер Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца поінформувала, що В.Марушинця відсторонено від виконання службових обов'язків на час перевірки. "МЗС України однозначно засуджує всі прояви антисемітизму, ксенофобії, дискримінації, як в суспільстві, так і в МЗС. Наразі консула в Гамбурзі відсторонено від виконання службових обов'язків, розглядається питання про його можливе відкликання найближчим часом", - повідомила вона.

На наступний день, 15 травня, зовнішньополітичне відомства відкликало В.Марушинця на час перевірки. "Завтра він буде у Києві, розбиратимуться. Але якщо всі факти підтвердяться, тому що, то що ми бачили - це не обов'язково все, то, звичайно, в МЗС шансів у таких людей немає", - сказав П.Клімкін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА