20:40 31.05.2018

Гройсман назвав лист Данилюка послам G7 неприйнятним і необґрунтованим

2 хв читати
Гройсман назвав лист Данилюка послам G7 неприйнятним і необґрунтованим

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає неприйнятним лист міністра фінансів Олександра Данилюка послам "Великої сімки", в якому поінформував про конфлікт із прем'єр-міністром.

"Ми з колегами-міністрами після засідання уряду в присутності Данилюка обговорювали це питання. Всі колеги вважають, що навіть такий лист був абсолютно неприйнятним, а його реакція була невиправданою і емоційною", - сказав В.Гройсман в ефірі телеканалу "112. Україна" в четвер увечері.

За словами глави уряду, О.Данилюк "вибачився за цей лист, сказав, що це його помилка, що він неправильно зробив". "Але, тим не менш, це був лист уже не про Данилюка, який написав до Єврокомісії, це був лист, яке підриває довіру до самої України, що є абсолютно необґрунтованим", - додав В.Гройсман.

Як повідомлялося, 23 травня міністр фінансів О.Данилюк на засіданні уряду безуспішно намагався добитися призначення свого радника Яни Бугрімової на посаду заступника міністра. Після короткої перепалки з В.Гройсманом міністру було відмовлено в його проханні. Під час обміну думками О.Данилюк навіть припустив підготовку подання про його відставку.

Глава Мінфіну також звернувся до послів G7 з листом, щоб уникнути можливих маніпуляцій навколо інформації про його конфлікт із главою уряду. Згідно з документом, оприлюдненим "Економічною правдою" 31 травня, який було написано до поїздки В.Гройсмана до Брюсселя 25 травня, О.Данилюк наголосив, що наполягає на праві формувати самостійно свою команду без узгодження з прем'єром або президентом, який хотів призначення заступником міністра осіб, котрих лобіюють депутати Ігор Кононенко та Ніна Южаніна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА