10:18 01.06.2018

Комітет ВР ініціює консультації для якнайшвидшого визначення кандидатури міністра у справах ветеранів

2 хв читати
Комітет ВР ініціює консультації для якнайшвидшого визначення кандидатури міністра у справах ветеранів

Парламентський комітет у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО і людей з інвалідністю має намір звернутися до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з пропозицією найближчим часом провести консультації для визначення кандидатури майбутнього міністра у справах ветеранів, повідомив голова цього комітету Олександр Третьяков (фракція "Блок Петра Порошенка").

"Наш комітет у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО і людей з інвалідністю звернеться до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з пропозицією найближчим часом провести консультації з коаліцією і профільним комітетом і визначитися з кандидатурою майбутнього міністра. Це необхідно для того, щоб міністерство повноцінно запрацювало з 1 січня 2019 року", - сказав О.Третьяков за підсумками круглого столу "Міністерство у справах ветеранів - погляд громадськості на його завдання і структуру", повідомляє прес-служба БПП.

Керівник комітету зазначив, що для нього важливо, щоб цей міністр узяв до уваги напрацювання проектного офісу із створення цього відомства, зокрема, реалізував ініціативу, згідно з якою в новому міністерстві працювало б не менш ніж 35-45% ветеранів.

За словами О.Третьякова, учасники круглого столу приділили особливу увагу концепції створення електронної системи обліку та надання послуг ветеранам. "Зокрема, із застосуванням мобільного додатка з робочою назвою "Е-ветеран". Я переконаний, що ми повинні використовувати всі можливості сучасних технологій для того, щоб полегшити життя ветеранам і забезпечити їх соціальний захист на належному рівні", - підкреслив він.

В ході круглого столу були представлені підсумки роботи проектного офісу із створення міністерства.

"Робоча група, яка займається питанням створення нового міністерства, пропрацювала два з половиною місяці. Тільки офіційно до її складу увійшли близько 100 осіб. Протягом останніх тижнів представники проектного офісу провели зустрічі з ветеранами та ветеранськими організаціями в Житомирській, Черкаській, Львівській, Чернігівській, Рівненській областях. На цих зустрічах обговорювали порядок формування територіальних органів міністерства, їх завдання і цілі ", - розповів голова комітету.

Як повідомлялося, в кінці квітня О.Третьяков заявив, що міністр у справах ветеранів повинен бути призначений в Україні не пізніше кінця травня - початку червня поточного року з тим, щоб Міністерство у справах ветеранів запрацювало з 1 січня 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА