11:57 01.06.2018

Грузинський президент прийшов до намету до організатора акції протесту в Тбілісі

2 хв читати
Грузинський президент прийшов до намету до організатора акції протесту в Тбілісі

Президент Грузії Георгій Маргвелашвілі зустрічається у встановленому на площі перед будівлею парламенту в Тбілісі наметі з батьком вбитого підлітка Зазою Саларідзе, передає кореспондент "Інтерфаксу".

Президент попросив провести з ним зустріч віч-на-віч.

Напередодні З.Саларідзе заявив, що з усіх представників влади він хотів би зустрітися тільки з президентом.

У п'ятницю акцію протесту з вимогою відставки уряду буде відновлено.

Напередодні в Тбілісі зібрався багатотисячний мітинг у зв'язку зі справою про вбивство наприкінці 2017 року двох підлітків. Батько одного з убитих З.Саралідзе в четвер звинуватив прокуратуру в необ'єктивності і приховуванні вбивць, які, на його думку, на волі, що покриваються впливовими родичами. Він закликав суспільство і всі політичні сили в країні приєднатися до протесту.

У зв'язку з акцією протесту головний прокурор Грузії Іраклій Шотадзе в четвер пішов у відставку. Після цього учасники мітингу зажадали відставки уряду.

Акції солідарності з батьком вбитого почалися і в інших містах Грузії.

До мітингів приєдналися представники різних опозиційних політичних партій, які заявляють, що підтримують вимогу відставки всього уряду на чолі з прем'єром. При цьому серед опозиціонерів, які прийшли на акції, були присутні як представники колишньої правлячої партії, так і їхні противники.

Учасники мітингу в Тбілісі не дали виступити прем'єр-міністру Грузії Георгію Квірікашвілі. В бік прем'єра полетіли різні предмети з натовпу, який скандував: "Геть!" Прем'єра вивела з території його охорона.

Пізніше прем'єр провів спеціальний брифінг, в ході якого запевнив, що розслідування буде проведено об'єктивно і суспільство отримає в найкоротші терміни відповіді на всі питання, які виникли в зв'язку зі справою про вбивство підлітків.

При цьому він вважає, що те, що сталося на мітингу, коли йому не дали висловитися, було провокацією, яку влаштувала невелика політично ангажована група.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА