14:34 01.06.2018

Рада наступного тижня може розпочати ухвалення закону про Антикорупційний суд - Філатов

2 хв читати
Рада наступного тижня може розпочати ухвалення закону про Антикорупційний суд - Філатов

Верховна Рада України наступного тижня може розпочати ухвалення закону про Вищий антикорупційний суд, вважає заступник глави Адміністрації президента Олексій Філатов.

"Зараз приблизно три чверті поправок, внесених при підготовці законопроекту (№7440) до другого читання, вже розглянуті, тому ми можемо розраховувати, що наступного тижня Верховна Рада може потенційно завершити цей процес і перейти до прийняття рішення. Яке це буде рішення, залежить від народних депутатів з урахуванням прийнятих і відхилених поправок", - сказав він журналістам у кулуарах конференції "Судова реформа в Україні: досягнення і подальші кроки" в Києві в п'ятницю.

А.Філатов нагадав, що при підготовці законопроекту про Антикорупційний суд до другого читання було внесено близько 2000 поправок.

Крім того, О.Філатов уточнив, що Венеціанська комісія не має до законопроекту №7440 зауважень, а раніше висловлені нею зауваження ставилися до законопроекту №6011, внесеного народними депутатами.

"У законопроекті №7440 президент намагався максимально врахувати всі зауваження Венеціанської комісії, далі йшлося про інтерпретацію цих зауважень. Наприклад, Венеціанська комісія говорить, що у міжнародних експертів має бути значна або визначальна, залежно від перекладу, роль у процесі відбору членів Антикорупційного суду. Зрозуміло, що міжнародним експертам буде відведено відповідну роль, але народні депутати мають визначитися, чи вважають вони цю роль дуже значною або недостатньо значно. Можуть бути різні варіанти, яким чином міжнародні експерти можуть брати участь у відборі суддів Антикорупційного суду", - сказав він.

При цьому О.Філатов зазначив, що довіра до антикорупційного суду може бути сформовано за тими рішеннями, які він буде ухвалюватиме.

Як повідомлялося, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький прогнозував, що у разі ухвалення закону про Антикорупційний суд наступного тижня такий суд розпочне роботу не раніше лютого-березня 2019 року.

Раніше перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила, що український парламенту 5 червня продовжить розглядати поправки до законопроекту (№7440) про Вищий антикорупційний суд. Протягом двох днів, Верховна Рада розглянула понад 1200 поправок, в роботі залишилися ще близько 700 поправок.

Згідно з календарним планом роботи парламенту, наступний пленарний тиждень відбудеться 5-8 червня 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА