15:20 01.06.2018

Євросоюз відповість на введення мита США у рамках норм СОТ, розраховує на підтримку Китаю - Федерика Могеріні

2 хв читати
Євросоюз відповість на введення мита США у рамках норм СОТ, розраховує на підтримку Китаю - Федерика Могеріні

 Глава європейської дипломатії Федерика Могеріні заявила, що ЄС ні з ким не веде торговельну війну, але готовий захистити свої інтереси.

"Європейський союз - це мирний проектзокрема у сфері торгівлі. Ми віримо в глобальну, вільну, справедливу торгівлю, і ми будемо продовжувати це робити. Ось чому ми множимо торгові угоди з нашими партнерами у світі. Це наша чітка позиція щодо глобальної торгівлі", - сказала Ф.Могеріні в Брюсселі, відповідаючи на запитання журналістів про ситуацію навколо введеного США мита на сталь та алюміній з Європи.

Раніше цього року США ввели імпортні мита - 25% для сталі та 10% для алюмінію, які вже діють щодо продукції з Китаю, Росії, Японії та інших країн. Євросоюз і деякі партнери США були звільнені від дії мита до 1 червня.

Ф.Могеріні зазначила, що ЄС підготував відповідні контрзаходи, зокрема й можливість введення імпортних мит на американську журавлину і бурбон.

Вона зазначила, що Європейський союз у цій ситуації має захищати свої інтереси, він звернеться до СОТ і накладе додаткові мита на низку імпортних товарів зі Сполучених Штатів.

"Це не означає, що Сполучені Штати не є нашими найближчими партнерами, друзями і союзниками, вони залишаються такими. Ми дуже тісно співпрацюємо з США щодо більшості питань - від безпеки до міжнародних зовнішньополітичних питань. І це буде тривати. Але, як я сказала, Європейський союз має захищати свої інтереси. Я можу запевнити вас, що заходи Європейського союзу будуть розумними, пропорційними і повністю відповідатимуть правилам і зобов'язаннями СОТ", - сказала Ф.Могеріні на спільній прес-конференції з главою МЗС КНР Ван І.

Глава європейської дипломатії повідомила, що обговорювала з Ван І головне значення і центральну роль СОТ. За її словами, Брюссель розраховує, що Китай "також працюватиме в цьому напрямі з повною енергією і рішучістю".

"Оскільки ми домовилися про те, що СОТ є і залишається центральним елементом заснованої на правилах багатосторонньої торговельної системи, яку ми хочемо зберегти на благо всіх", - додала Ф.Могеріні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА