21:55 01.06.2018

Британія повинна отримати постійно діючу відстрочку від мит ​​США на сталь і алюміній

2 хв читати
Британія повинна отримати постійно діючу відстрочку від мит ​​США на сталь і алюміній

Прем'єр-міністр Британії Тереза ​​Мей заявила, що Британія повинна бути виключена зі списку країн, щодо яких з 1 червня діють загороджувальні мита США на імпорт сталі та алюмінію, повідомляє в п'ятницю британська газета "Гардіан".

"Британія має бути повністю виключена зі списку країн, на які поширюються тарифи (на сталь і алюміній, введені Вашингтоном - ІФ)", - наводить видання слова Т.Мей.

"Я дуже розчарована незаконними діями США, спрямованими на введення мит на імпорт сталі та алюмінію з ЄС", - підкреслила британський прем'єр.

При цьому Т.Мей зазначила, що ввезення в США стали і алюмінію з Британії довгий час йшло на користь американської оборонної промисловості. "Наша сталеливарна і алюмінієва індустрії відіграють важливу роль як для самої Британії, так і для індустрії США, в тому числі, що стосується проектів в оборонній сфері, які посилюють національну безпеку Сполучених Штатів", - цитує "Гардіан" прем'єр-міністра країни.

"США, ЄС і Британія є близькими союзниками і завжди просували ідеї відкритої і чесної торгівлі по всьому світу", - додала Т.Мей.

Тим часом, глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив про те, що ЄС має намір оскаржити введення Вашингтоном тарифів на сталь і алюміній у Світовій організації торгівлі (СОТ).

"У Євросоюзі впевнені, що односторонні тарифи США незаконні і суперечать правилам СОТ. Ми будемо захищати інтереси ЄС відповідно до міжнародного торговельного права", - йдеться в заяві Ж.-К.Юнкера, поширеній в п'ятницю на офіційному сайті Єврокомісії.

Тим часом, член Єврокомісії з торгівлі Сесілія Мальмстрем зазначила, що 1 червня став "поганим днем ​​для міжнародної торгівлі".

"Ми зробили все, щоб уникнути цієї ситуації. Під час переговорів США намагалися використовувати загрозу мит, щоб домогтися поступок від ЄС. Це не той шлях, яким має йти бізнес, особливо між багаторічними партнерами, друзями і союзниками", - підкреслила С. Мальмстрем .

"Тепер ми запустимо процедуру розгляду в СОТ, оскільки очевидно, що такі заходи США порушують норми міжнародного права", - додала вона.

Західні ЗМІ зазначають, що ЄС має термін у 90 днів для того, щоб вжити заходів у відповідь в рамках СОТ, які будуть підпадати під визначення "відновлення торгового балансу".

Загороджувальні мита США на імпорт сталі (25%) і алюмінію (10%) з Євросоюзу, Канади і Мексики почали діяти з 1 червня. Канада і Мексика негайно відповіли на введення мит США, представивши детальні плани збільшення тарифів на продукцію, що поставляється зі Штатів, включаючи свинину, яблука, йогурти і туалетний папір.

Раніше в цьому році США вже ввели загороджувальні мита щодо сталі та алюмінію з Китаю, Росії, Японії та інших країн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА