08:46 03.06.2018

Шість країн G7 висловили стурбованість через нові торгові мита США

2 хв читати
Шість країн G7 висловили стурбованість через нові торгові мита США

За підсумками зустрічі міністрів фінансів країн "Великої сімки" (G7) в Канаді, куди крім США входять Велика Британія, Німеччина, Італія, Франція, Японія і Канада, шість країн - членів цього об'єднання висловили "стурбованість і розчарування" у зв'язку з рішенням Сполучених Штатів ввести нові мита на ввезення в країну сталі і алюмінію з країн ЄС, а також Канади і Мексики. Відповідну заяву, зроблену представниками G7, наводить Reuters.

"Міністри фінансів і керівники центральних банків (з країн "Великої сімки") зажадали, щоб міністр фінансів США повідомив про нашу одностайну стурбованість і розчарування (рішенням Вашингтона ввести нові мита"), - йдеться в заяві глав відомств. Його, як уточнює Reuters, озвучив представник Канади. "Міністри і глави Центральних банків домовилися, що обговорення цієї проблеми має продовжитися і на саміті лідерів (країн G7) в Квебеку", - додав він, зауваживши, що там учасникам зустрічі вже буде необхідно зробити "рішучі дії".

При цьому міністр фінансів Франції Брюно Ле Мер, коментуючи журналістам ситуацію, що склалася, заявив, що у Сполучених Штатів є всього кілька днів, щоб не спровокувати торгову війну зі своїми союзниками. Для цього, на думку французького глави відомства, США "повинні зробити крок до деескалації напруженості щодо тарифів". В іншому ж випадку ЄС, як підкреслив Ле Мер, вже готовий прийняти контрзаходи проти нових мит США.

Грошовий збір за ввезення на територію Сполучених Штатів сталі і алюмінію з Мексики, Канади і країн Євросоюзу американська влада почала стягувати з 1 червня. Імпорт сталі з цих країн Вашингтон обклав 25-відсотковими митами, алюмінію - 10-відсотковими. Намір оскаржити таке рішення у Світовій організації торгівлі (СОТ) вже висловили Канада і країни Євросоюзу. Однак президент США Дональд Трамп свою позицію пізніше пояснив "несправедливим" ставленням цих держав до США в торговельній сфері. Якщо ми вводимо нульові мита щодо їх товарів (ввозяться в США), а вони стягують з нас, щодо наших товарів, мита в розмірі 25%, 50% або навіть 100%, це несправедливо, і цього не можна більше терпіти", - стверджував американський лідер.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА