07:55 04.06.2018

Меркель представила свої погляди на реформи в єврозоні у відповідь на пропозиції Макрона

2 хв читати
Меркель представила свої погляди на реформи в єврозоні у відповідь на пропозиції Макрона

Канцлер Німеччини Ангела Меркель представила свою концепцію Європейського валютного фонду, а також погляди на так званий інвестиційний бюджет у відповідь на пропозиції президента Франції Еммануеля Макрона щодо реформування єврозони, повідомляє в неділю "Франкфуртер Альгемайне Зонтагсцайтунг".

В інтерв'ю виданню А.Меркель заявила, що підтримує ідею про створення так званого інвестиційного бюджету. Ця ініціатива повинна бути спрямована на зрівняння економічних відмінностей між європейськими країнами.

"Нам потрібно швидше зблизити економічні показники між країнами-членами (Євросоюзу - ІФ). Щоб цього домогтися, нам необхідно посилити інвестиційні можливості за допомогою додаткової структурної політики", - заявила вона газеті.

За її словами, ініціатива допоможе згладити дисбаланс між більш багатими і бідними європейськими країнами, "який необхідно швидко усунути в галузях науки, технологій та інновацій". А.Меркель вважає також, що введення бюджету має відбуватися поетапно з метою оцінки його ефективності.

Крім того, А.Меркель озвучила свої думки щодо ініціативи Європейського валютного фонду. Він має бути створений за допомогою модифікації Європейського стабілізаційного механізму, який функціонує, щоб виділяти допомогу країнам, що стикаються з фінансовими труднощами.

"Нам потрібно зробити себе трохи більш незалежними від Міжнародного валютного фонду", - вважає канцлер ФРН. Так, вона пропонує виділяти країнам, що зазнають проблеми, короткострокові кредити на обмежений термін і з умовою повного погашення.

Разом з цим, А.Меркель закликає країни-партнери по ЄС завершити переговори про фінансування ЄС на період з 2021 до 2027 року до виборів в Європарламент 2019 року, щоб Європа зберігала свою дієздатність в будь-який момент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА