10:30 04.06.2018

Гройсман грозить подати у відставку з посади прем'єра, якщо не буде створено незалежний Антикорупційний суд

2 хв читати
Гройсман грозить подати у відставку з посади прем'єра, якщо не буде створено незалежний Антикорупційний суд

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє, що піде з посади глави уряду в разі, якщо в країні не буде створено незалежний Антикорупційний суд.

"Я, як прем'єр-міністр України, прийняв для себе рішення: якщо цей суд, справедливий, незалежний не буде створено, я складу з себе повноваження прем'єр-міністра України та подам у відставку", - сказав В.Гройсман на спільному з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм брифінгу в Києві в понеділок уранці.

Прем'єр-міністр зазначив, що сьогодні має намір працювати з депутатами фракцій, щоб у четвер вони підтримали закон про Антикорупційний суд.

"Важливо, щоб Антикорупційний суд був прийнятий (закон про Антикорупційний суд - ІФ), інакше, без ухвалення цього важливого рішення буде підірвано довіру як усередині суспільства, як влади і владних інститутів, так і міжнародний авторитет буде значно пошкоджений... Я буду сьогодні працювати з головами фракцій, депутатами Верховної Ради України щодо ухвалення такого рішення", - зазначив В.Гройсман.

У свою чергу А.Парубій висловив переконання, що закон про Антикорупційний суд буде ухвалено на засіданні цього четверга, 7 червня.

"Потрібно зробити все, щоб рішення в четвер було прийнято з урахуванням рекомендацій Венеціанської комісії", - сказав спікер Верховної Ради.

"Це було непросте рішення. Про готовність піти в той час, коли ми домоглися росту, який економіка демонструє дев'ятий квартал поспіль. Коли реформи на марші, а деякі з них починають давати результати. Однак ми підійшли до рубікону, і треба визначатися", - прокоментував на своїй сторінці в соцмережі Facebook міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко.

Як повідомлялося, Міжнародний валютний фонд провадить переговори з владою України щодо законопроекту про Вищий антикорупційний суд із метою відповідності документа зобов'язанням країни у рамках програми EFF.

Раніше перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила, що український парламент 5 червня продовжить розглядати поправки до законопроекту (№7440) про Вищий антикорупційний суд. "Упродовж двох днів, які ми працювали над поправками, Верховна Рада розглянула понад 1200 поправок. У нас залишається близько 700 поправок. І одразу наступного сесійного вівторка ми з вами повернемося до їх розгляду", - сказала вона.

А.Парубій заявляв також, що в цілому за законопроект можуть проголосувати 7 червня.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА