19:04 04.06.2018

Київ виступає за посилення тиску на РФ у зв'язку з вироком Сущенку

2 хв читати
Київ виступає за посилення тиску на РФ у зв'язку з вироком Сущенку

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з винесенням 4 червня Московським міським судом (РФ) вироку українському журналісту Роману Сущенку.

"Ігнорування судом доведених стороною захисту фактів скоєної проти Романа Сущенка провокації і грубої фальсифікації справи є черговим свідченням відсутності правосуддя в Російській Федерації", - йдеться в коментарі МЗС України щодо вироку у справі Р.Сущенка, оприлюдненому в понеділок.

"Цинічне нехтування Росією основними правами людини свідчить про необхідність посилення міжнародного тиску на Москву для припинення агресії, репресій і утисків українських громадян", - наголошують в українському зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС вимагають негайно скасувати незаконне рішення у справі Р.Сущенка, звільнити його з-під варти і забезпечити безперешкодне повернення до України.

"Закликаємо світове співтовариство, міжнародні правозахисні інституції вжити всіх можливих правових та політичних заходів для звільнення і повернення до України Романа Сущенка та інших громадян України, які стали заручниками кремлівського режиму в умовах триваючої агресії проти нашої держави", - йдеться в коментарі.

Як повідомлялося, про затримання українського журналіста Р.Сущенко при нібито "проведенні шпигунської акції" в Москві ФСБ РФ повідомила 3 жовтня 2016 року. Йому пред'явили звинувачення в шпигунстві та заарештували. Обвинувачення пропонувало призначити українцеві покарання у вигляді 14 років колонії суворого режиму. Захист наполягав на невинності підсудного, який, на її думку, став жертвою провокації.

Захисник Марк Фейгін стверджує, що Р.Сущенко, який протягом шести років проживав у Франції, як паризький кореспондент агентства "Укрінформ", неодноразово відвідував Росію і під час затримання перебував тут в особистих справах - у РФ у нього проживають родичі.

Московський міський суд у понеділок, 4 червня, засудив Р.Сущенка до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА