13:50 06.06.2018

У ВР є голоси для відставки Данилюка з посади міністра фінансів

2 хв читати
У ВР є голоси для відставки Данилюка з посади міністра фінансів

Верховна Рада України підтримає відставку міністра фінансів України Олександра Данилюка, упевнений представник Кабінету Міністрів України у парламенті Вадим Денисенко (фракція "Блок Петра Порошенка").

"Я упевнений, що 226 голосів для зняття О.Данилюка в парламенті на сьогодні є. На жаль, так сталося, що в парламенті майже з усіма фракціями у Данилюка конфлікт", - сказав він журналістам у Києві в середу після заяви прем'єр-міністра Володимира Гройсмана про направлення до парламенту подання про відставку міністра фінансів.

Народний депутат зазначив, що обов'язки глави Мінфіну виконуватиме перший заступник міністра Оксана Маркарова, яка також братиме участь у переговорах із Міжнародним валютним фондом (МВФ).

При цьому В.Денисенко зазначив, що не бачить нічого поганого в тому, що очолювати фінансове відомство буде виконувач обов'язків.

Водночас нардеп додав, що говорити про наступника О.Данилюка передчасно.

"Спочатку треба звільнити міністра, а потім говорити про нові кандидатури", - сказав він, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна", чи є вже кандидатура на посаду глави Мінфіну після відставки О.Данилюка.

Раніше цього дня прем'єр-міністр України В.Гройсман на своїй сторінці у Facebook повідомив, що підписав подання до Верховної Ради на звільнення О.Данилюка з посади міністра фінансів та попросив народних депутатів підтримати це подання. "В умовах тих викликів, які ми маємо, питання зміни очільника Міністерства фінансів має бути вирішено невідкладно", - наголосив В.Гройсман.

Як повідомлялося, на засіданні уряду 23 травня О.Данилюк безуспішно намагався добитися призначення свого радника Яни Бугрімової на посаду заступника міністра з питань митної політики. Після короткої перепалки з В.Гройсманом міністру було відмовлено в його проханні. Під час обміну думками О.Данилюк навіть припустив підготовку подання про його відставку, але пізніше заявив, що не має наміру подавати у відставку.

Глава Мінфіну також звернувся до послів G7 із листом, щоб уникнути можливих маніпуляцій навколо інформації про його конфлікт із главою уряду. Згідно з документом, оприлюдненим "Економічною правдою" 31 травня, який був написаний до поїздки В.Гройсмана до Брюсселя 25 травня, О.Данилюк наголосив, що наполягає на праві формувати самостійно свою команду без погодження з прем'єром або президентом, який хотів призначення заступником міністра осіб, яких лобіюють депутати Ігор Кононенко та Ніна Южаніна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чутки про комунальний колапс у Києві – фейк

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА