09:02 07.06.2018

Розроблений робочою групою законопроект про нацбезпеку суперечить реформам у секторі безпеки і оборони

2 хв читати
Розроблений робочою групою законопроект про нацбезпеку суперечить реформам у секторі безпеки і оборони

Текст законопроекту "Про національну безпеку України", напрацьований робочою групою в парламенті, абсолютно не відповідає тексту, внесеному до парламенту президентом України і за який в першому читанні проголосували народні депутати, заявляє народний депутат фракції БПП, голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз.

За її словами, розгляд цього законопроекту до другого читання був єдиним питанням порядку денного засідання Комітету з нацбезпеки минулої середи. "Текст документа члени Комітету отримали лише за п'ять хвилин до початку засідання", - написала І.Фріз на своїй сторінці в соцмережі Facebook, коментуючи засідання Комітету.

Запропонована редакція напрацьованого робочою групою законопроекту, зазначила вона, кардинально змінює ідею реформ у секторі безпеки і оборони, що мала підтримку в останній версії з боку партнерів України і консультантів з країн Альянсу. "Робоча група викреслила зі своєї редакції принципові речі, зважаючи на наші устремління і зобов'язання з євроатлантичної інтеграції", - зазначила парламентарій, додавши, зокрема, що було знецінено функцію демконтролю, що є принциповою для демократичних держав.

І.Фріз також наголосила, що робоча група внесла до законопроекту президента несумісні з євроатлантичними принципами положення.

"Представлений текст навряд чи мав конструктивне обговорення і підтримку з боку ініціатора законопроекту - президента, а також я впевнена, що в такому вигляді його не підтримуватимуть наші іноземні партнери, оскільки це суперечить логіці проведення реформ у секторі безпеки і оборони", - зазначила парламентарій.

На переконання І.Фріз, ухвалений у першому читанні текст - набагато якісніший і зрозуміліший, з огляду на проведення реформ сектору безпеки і оборони відповідно до стандартів і критеріїв НАТО, ніж представлені в середу робочою групою напрацювання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА