11:17 07.06.2018

Турчинов розраховує на ухвалення Радою закону про нацбезпеку наступного пленарного тижня

2 хв читати
Турчинов розраховує на ухвалення Радою закону про нацбезпеку наступного пленарного тижня

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов розраховує, що Верховна Рада наступного пленарного тижня ухвалить у другому читанні і в цілому закон про національну безпеку.

"Сподіваюся, що найближчим часом, можливо на найближчому пленарному тижні ми зможемо ухвалити законопроект про національну безпеку, що фактично забезпечує перехід на європейську, НАТОвську модель військового сектору, безпеки і оборони", - повідомив О.Турчинов на ІХ Національному експертному Форумі в четвер.

Він наголосив, що законопроект розроблявся в експертному середовищі міжнародних партнерів і НАТО.

Згідно з календарним планом роботи Верховної Ради, наступний пленарний тиждень триватиме з 19 до 22 червня.

Як повідомлялося, Верховна Рада України від 5 квітня затвердила в першому читанні президентський проект закону №8068 про національну безпеку. А.Парубій прогнозував, що парламент ухвалить цей закон до кінця травня.

Документ, зокрема, передбачає, що фундаментальними національними інтересами є інтеграція України в європейський політичний, економічний, правовий простір, сферу безпеки, набуття членства в ЄС та НАТО. У проекті закону прописано порядок президентського, парламентського, громадського контролю над органами національної безпеки.

Законопроект також пропонує закріпити, що обсяг витрат на фінансування сектору безпеки і оборони України має становити не менше 5% запланованого ВВП, з яких не менше 3% - на фінансування сил оборони.

5 червня народний депутат фракції БПП Ірина Фріз заявила, що напрацьований робочою групою в парламенті текст законопроекту "Про національну безпеку України" абсолютно не відповідає тексту, внесеному до парламенту президентом України і за який в першому читанні проголосували народні депутати.

Запропонована редакція напрацьованого робочою групою законопроекту, зазначила вона, кардинально змінює ідею реформ у секторі безпеки та оборони, що мала підтримку в останній версії з боку партнерів України і консультантів з країн Альянсу. І.Фріз також наголосила, що робоча група внесла до законопроекту президента несумісні з євроатлантичними принципами положення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА