16:28 07.06.2018

Комітет ВР не підтримав подання генпрокурора на нардепа Пономарьова

3 хв читати
Комітет ВР не підтримав подання генпрокурора на нардепа Пономарьова

Регламентний комітет Верховної Ради розглянув подання генерального прокурора України про надання згоди парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з групи "Воля народу" Олександра Пономарьова і визнав його невмотивованим, а докази - сумнівними.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідні висновки підтримала більшість членів Регламентного комітету під час засідання в четвер.

"Комітет дійшов висновку, що подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Пономарьова Олександра Сергійовича... є необґрунтованим, невмотивованим і не містить конкретних фактів, а законність отримання доказів - сумнівна і не може підтверджувати факт здійснення народним депутатом Пономарьовим кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.171 Кримінального кодексу України", - зачитав висновок перший заступник голови комітету Павло Пинзеник.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко в коментарі журналістам після засідання Регламентного комітету висловив думку, що члени комітету трактують події на користь свого колеги і перебрали на себе функції суду.

"Рішення доволі дивно прописане... Комітет трактує закон про журналістів, закон про народних депутатів на свій розсуд. І на цій підставі вважає, що подання генпрокурора потрібно відхилити", - сказав він.

Ю.Луценко також назвав Регламентний комітет "комітетом депутатської самозахисту, а не регламенту і законності".

Як повідомлялося, в п'ятницю, 18 травня, стало відомо, що генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав подання про надання згоди Верховної Ради на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з групи "Воля народи" О.Пономарьова.

За інформацією прес-секретаря генпрокурора, Пономарьов підозрюється в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.171 Кримінального кодексу України - незаконне вилучення зібраних журналістом матеріалів та технічних засобів, якими він користується у зв'язку зі своєю професійною діяльністю, а так само умисне перешкоджання здійсненню журналістом законній професійній діяльності.

7 лютого 2018 року інтернет-видання "Цензор.НЕТ" повідомило, що нардеп з групи "Воля народу" Пономарьов в кулуарах Верховної Ради вихопив з рук і забрав мобільний телефон у парламентського кореспондента.

За інформацією видання, кореспондент знімав на телефон відео розмови О.Пономарьова з колегою з фракції "Батьківщина" Сергієм Соболєвим на підвищених тонах. Зйомці перешкоджала помічниця О.Пономарьова, намагаючись перекрити огляд об'єктива камери. Пізніше Пономарьов почав обзивати журналістів і вихопив мобільний телефон з рук кореспондента "Цензор.НЕТ". Потім нардеп вихопив ще один мобільний телефон у іншого журналіста і поклав його собі в кишеню. Пономарьов почав звинувачувати журналістів у провокації, а також звернувся до охорони Ради з вимогою вигнати журналістів з будівлі парламенту. Після суперечок з журналістами парламентарій вийняв зі своєї кишені обидва телефони і повернув їх кореспондентам.

В цей же день прокуратура Києва розпочала кримінальне провадження щодо перешкоджання народним депутатом О.Пономарьова професійній діяльності журналістів за ч.1 ст.171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА