20:23 07.06.2018

Китай може відправити ескорт винищувачів для Кім Чен Ина в Сінгапурі

2 хв читати
Китай може відправити ескорт винищувачів для Кім Чен Ина в Сінгапурі

Китай може відправити свої винищувачі для супроводу борту Кім Чен Ина під час саміту з президентом США Дональдом Трампом 12 червня в Сінгапурі. Про це повідомляє газета South China Morning Post з посиланням на джерело в південнокорейських ВПС.

"Супровід (глави держави) винищувачами - один з найвищих протоколів безпеки, які можуть надати повітряні сили", - сказав співрозмовник газети.

За його словами, якщо ВПС Китаю вирішать супроводжувати Кім Чен Ина під час польоту, це стане сигналом для США і Південної Кореї, що Пекін "рішуче підтримує режим Кім Чен Ина". За словами джерел газети, лідера КНДР в Сінгапурі будуть охороняти близько 34 охоронців.

Саміт відбудеться 12 червня о 04:00 за київським часом у готелі Capell на острові Сентоса в Сінгапурі. Трамп і Кім Чен Ин обговорять ситуацію на Корейському півострові, денуклеаризацію Північної Кореї і двосторонні відносини.

Домовленості про зустріч двох лідерів досягли ще в кінці квітня, на переговорах був присутній держсекретар США Майк Помпео, який кілька разів побував у Пхеньяні. Незважаючи на домовленість, Трамп 24 травня оголосив про відмову від зустрічі. Однак 27 травня він заявив, що угода залишається в силі. Адвокат американського лідера Руді Джуліані повідомляв, що Кім Чен Ин "на колінах" просив Трампа про проведення зустрічі. Сам президент США 7 червня наголосив, що його зустріч з лідером КНДР буде "більше, ніж просто фотосесією".
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА