07:03 08.06.2018

Макрон заявив про можливе підписання угоди на саміті G7 без Трампа

2 хв читати
Макрон заявив про можливе підписання угоди на саміті G7 без Трампа

Угода за підсумками саміту "великої сімки" в Квебеку може бути підписана без участі США, написав у своєму Twitter президент Франції Емманюель Макрон. Він підкреслив, що ті шість країн і без США мають особливу значимість для світової економіки.

"Президент США, можливо, не проти ізоляції - і ми так само не проти того, щоб підписати угоду шести країн", - написав Макрон.

Крім США в G7 входять Велика Британія, Німеччина, Італія, Канада, Франція і Японія. "Ці шість країн представляють цінності, вони спільно представляють ринок з вагомою історією і який представляє собою справжню міжнародну силу", - зазначив президент Франції.

Як передає Reuters, в своєму виступі Макрон також підкреслив, що світові держави не допустять одноосібної гегемонії будь-якої країни в світовій економіці. "Шість країн Групи семи без Сполучених Штатів спільно представляють собою більший ринок, ніж американський. Світової гегемонії не буде, якщо ми знаємо, як організуватися. І ми не хочемо, щоб вона була", - заявив французький лідер.

Конфлікт США з країнами ЄС та низкою інших держав виявився пов'язаний з питаннями мит і торгового регулювання. З 1 червня рішенням Дональда Трампа США ввели 25-% мита на ввезення стали і 10-% - на ввезення алюмінію з Євросоюзу, Мексики і Канади.

Із засудженням цього кроку виступив глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер. Він заявив, що ЄС звернеться до СОТ для врегулювання спору. "Абсолютно неприпустимо, щоб країна вводила односторонні заходи, коли йдеться про світову торгівлю", - підкреслив глава ЄК. Дії Трампа він назвав "протекціонізмом у чистому вигляді".

Водночас Вашингтон обвинувачує партнерів по G7 в завищенні торгових мит на американські товари. За день до саміту в Квебеку Трамп в своєму Twitter обвинуватив прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо і президента Франції Еммануеля Макрона в створенні бар'єрів для торгівлі. "Будь ласка, скажіть прем'єр-міністру Трюдо і президенту Макрону, що вони стягують з США колосальні тарифи і створюють негрошові бар'єри", - написав американський президент.

Напередодні, 7 червня, стало відомо, що президент Франції Емманюель Макрон може відмовитися підписати підсумкову заяву саміту G7, якщо США не піде на поступки в питанні щодо мит на сталь і алюміній. Ще однією проблемною точкою у взаєминах Парижа і Вашингтона став вихід США з ядерної угоди з Іраном

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА