12:21 08.06.2018

Пашинський просить порушити кримінальну справу проти нардепа Мураєва

2 хв читати
Пашинський просить порушити кримінальну справу проти нардепа Мураєва

Керівник комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський (фракція "Народний фронт") просить главу СБУ Василя Грицака і генерального прокурора Юрія Луценка порушити кримінальну справу проти народного депутата Євгена Мураєва за його висловлювання про українського політв'язня Олега Сенцова , який перебуває в російській в'язниці.

"Звертаюся до глави Служби безпеки України із заявою про порушення проти Мураєва кримінальної справи за ст. 111 "державна зрада , - заявив Пашинський на пленарному засіданні Верховної Ради в п'ятницю в Києві.

Депутат також звернувся до генерального прокурора України Юрія Луценка з вимогою порушити проти Є.Мураєва кримінальну справу за ст. 383 Кримінального кодексу України за завідомо неправдиве повідомлення про скоєний злочин

С.Пашинський наголосив, що це "питання наших інтересів".

У свою чергу народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка", голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що Є.Мураєв дозволив собі таке висловлювання про О.Сенцова, оскільки не поніс відповідальності за виправдання анексії Криму - його допустили до виборів і він пройшов до парламенту.

Тому Р.Чубаров вважає, що Є.Мураєва необхідно притягнути до відповідальності і за його попередні висловлювання.

"Мають бути вимоги до генеральної прокуратури України, до прокуратури Автономної Республіки Крим, щоб за результатами тих тверджень, які не лише суперечать об'єктивності, але глибоко ображають громадян України, особливо політичних ув'язнених в Криму, Мураєв має бути засуджений", - сказав Р.Чубаров .

Раніше цього ж дня на засіданні парламенту народний депутат з фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук також висловив обурення заявою Є.Мураєва в ефірі одного з телеканалів про О.Сенцова та закликав прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана дати розпорядження відповідним відомствам щодо удосконалення захисту інформаційного простору Україна від зовнішнього впливу.

У свою чергу віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд вважає, що народні депутати мають звернутися до парламентського комітету з питань регламенту з тим, щоб він "розслідував цей випадок" і надав свої висновки щодо цієї ситуації.

Водночас перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що відмовляється брати участь в ефірах телеканалу "NewsOne", який належить Є.Мураєву, на знак протесту проти цієї ситуації доти, доки власник телеканалу не вибачиться.

"Ми вимагаємо від нардепа Мураєва вибачень перед Сенцовим, перед сім'єю Сенцова і перед усіма політв'язнями", - заявила Геращенко.

Позафракційний народний депутат Є.Мураєв, якого було обрано до Верховної Ради за мажоритарним округом №181 (Харківська обл.) і який деякий час входив до складу фракції "Опозиційний блок", нещодавно в ефірі одного з телеканалів тиражував російську пропаганду про незаконно засудженого в РФ українського режисера О.Сенцова як про злочинця. Зокрема він назвав українського кінорежисера терористом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА