14:17 08.06.2018

Нардепи Вілкул, Колєсніков і Дунаєв уникають ознайомлення з поданнями генпрокурора щодо їхньої недоторканності

2 хв читати
Нардепи Вілкул, Колєсніков і Дунаєв уникають ознайомлення з поданнями генпрокурора щодо їхньої недоторканності

 Голова Верховної Ради України Андрій Парубій закликає народних депутатів з фракції "Опозиційний блок" Олександра Вілкула, Дмитра Колєснікова і Сергія Дунаєва отримати подання генерального прокурора про надання згоди парламенту на притягнення їх до кримінальної відповідальності.

"Я публічно звертаюся до народних депутатів Вілкула, Колєснікова і Дунаєва або в поштовій скриньці, або через помічників, або через керуючого справами - якщо є необхідність, вони будуть у мене, ці подання - прибути і отримати ці подання. І не намагатися гальмувати розгляд цих справ", - сказав спікер на пленарному засіданні парламенту в п'ятницю.

Він також назвав "детективною" історію, що розгортається навколо трьох подань стосовно цих народних депутатів. За словами Парубія, після внесення генпрокурором подань по недоторканність О.Вілкула і Д.Колеснікова 25 травня, він невідкладно запропонував цим парламентаріям надати письмові пояснення протягом 5 днів, а відповідному комітету з питань регламенту - надати висновок до подань. Водночас, як зазначив спікер Верховної Ради, представники цих народних депутатів неодноразово відмовлялися приймати його листи з відповідними пропозиціями, а самі парламентарії не перебувають на своїх робочих місцях.

"Це як методика - не брати подання, не бути на робочих місцях і помічниками доручити не отримувати подання. Потім аргументувати, що вони не були ознайомлені", - розповів А.Парубій.

При цьому він наголосив, що Дмитро Колєсніков та О.Вілкул можуть отримати матеріали подань в апараті Верховної Ради.

А.Парубій закликав також С.Дунаєва, який, за його словами, звернувся до спікера з листом про неможливість ознайомитися з поданням генпрокурора, також звернутися до апарату парламенту для отримання документів.

"Уникають отримання подань, потім пишуть скаргу, що подання не було отримано, а потім ще й наполягають, щоб профільний регламентний комітет не ухвалював рішення, блокуючи (розгляд питання - ІФ)", - заявив А.Парубій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА