15:21 08.06.2018

"Наш край" ініціює мораторій на підвищення ціни на проїзд у громадському транспорті Києва

2 хв читати
"Наш край" ініціює мораторій на підвищення ціни на проїзд у громадському транспорті Києва

 Партія "Наш край" ініціює мораторій на підвищення вартості проїзду в громадському транспорті Києва доти, доки не буде введено прозору систему обліку пасажиропотоку.

"Свої наміри чиновники пояснюють зменшенням пасажиропотоку та підвищенням цін на паливо, хоча експерти вважають такі дані заниженими і необґрунтованими. Крім того, чиновники приховують доходи від реклами - великий відсоток від надходжень залишається "у тіні". До отримання об'єктивних даних про пасажиропотік і доходів від реклами слід накласти мораторій на підвищення вартості проїзду в громадському транспорті", - процитувала слова співголови партії Олександра Мазурчака прес-служба "Нашого краю" у п'ятницю.

Він зазначив, що лише повний електронний облік пасажирів може гарантувати прозорий механізм контролю.

"Без запуску електронного квитка, закон про який було ухвалено ще в 2017 році, аргументовано підвищити ціни на проїзд неможливо. Лише повний електронний облік пасажиропотоку, зокрема пільгових верств населення, може гарантувати прозорий механізм контролю", - зазначив О.Мазурчак.

Співголова партії висловив сумнів, що чергове підвищення тарифів на проїзд призведе до зростання якості послуг.

"Підвищення тарифів на транспорт має передбачати високу якість перевезень через оновлення застарілого і зношеного рухомого складу. На превеликий жаль, торішнє зростання цін ніяк не вплинуло на якість послуг", - резюмував О. Мазурчак.

У партії нагадали, що з 14 липня поточного року влада Києва планує вдвічі підвищити вартість поїздки у громадському транспорті, як у наземному, так і в метрополітені - до 8 грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА