19:13 08.06.2018

Формат миротворців на Донбасі стане однією з тем міністерської "четвірки" в Берліні – МЗС ФРН

2 хв читати

 На міністерській зустрічі "нормандської четвірки" в Берліні 11 червня вперше йтиметься про передбачувану миротворчу місії ООН для сходу України, повідомила в п'ятницю офіційний представник МЗС ФРН Марія Адебар.

11 червня в Берліні зустрінуться глави МЗС України, Німеччини, Франції та РФ.

За словами М.Адебар, на яку посилається радіостанція "Дойче велле", на зустрічі йтиметься про перебіг реалізації мінських домовленостей та імпульси, здатні прискорити цей процес.

З точки зору офіційного Берліна, існують три головні передумови позитивних зрушень у справі врегулювання конфлікту на сході України. "По-перше, це стабільне перемир'я, – сказала М.Адебар. – По-друге, відведення важкого озброєння. І, по-третє, прогрес на шляху реалізації мінських угод".

Стосовно місії "блакитних шоломів" для Донбасу, то в Берліні знають про наявність істотних розбіжностей між Москвою та Києвом про умови такої місії, її формат, повноваження, чисельність, мандат, а також зони відповідальності.

Майбутнього понеділка, за словами представника МЗС ФРН, міністри закордонних справ чотирьох країн, матимуть можливість висловити свої погляди на цей рахунок і обмінятися думками. "А потім, увечері, треба буде подивитися, чи є зрушення в цьому питанні, і які "гвинтики" слід підкрутити, щоб з'явилася можливість зблизити позиції", – повідомила М.Адебар.

Говорячи про вимогу Києва надати "блакитним шоломам" повноваження з контролю українсько-російського кордону в зоні конфлікту, представник МЗС ФРН сказала, що "це одне з питань, про які варто говорити".

"Позиція Німеччини полягає у тому, що така місія повинна бути ефективною і мати можливість добре працювати, щоб виконувати завдання, коло яких ще належить визначити", – зазначила дипломат.

Попередня зустріч міністрів "нормандському форматі" проходила майже півтора року тому – в лютому 2017 року.

Нинішня зустріч розпочнеться в понеділок о 18:30 за берлінським часом і буде проходити, як і раніше, в гостьовому будинку МЗС Німеччини "Вілла Борзиг", повідомила радіостанція.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА