13:57 11.06.2018

Міністри оборони України та Молдови обговорили питання Придністров'я і співпраці з НАТО

2 хв читати
Міністри оборони України та Молдови обговорили питання Придністров'я і співпраці з НАТО

Міністр оборони України Степан Полторак і міністр оборони Молдови Еуджен Стурза під час зустрічі в Одесі в понеділок погодили подальшу співпрацю держав у сфері оборони, повідомляється на офіційному сайті українського оборонного відомства.

"В першу чергу, мова йде про проведення спільних навчань, як на двосторонній основі, так і у рамках співпраці з НАТО та окремими союзниками, розвиток співпраці на рівні штабів видів збройних сил двох держав, взаємодію у сфері військово-технічного співробітництва та покращення динаміки партнерства між вищими військовими навчальними закладами", - йдеться в повідомленні.

Сторони також обговорили питання обміну досвідом у протидії гібридним загрозам і подальшу співпрацю в питаннях реформування збройних сил обох країн. С.Полторак, зокрема, зазначив, що угруповання, які розташовані в Придністров'ї, є загрозою і для України, і для Молдови.

"Україна притримується чіткої позиції, яка заснована на принципах поваги до територіальної цілісності та суверенітету Республіки Молдова. Придністров'я є невід'ємною частиною Молдови. Ми робитимемо усе можливе, щоб допомогти у відновленні територіальної цілісності Молдови та підтримати її в подальшому. Ми підтримуємо спільний військово-політичний курс на європейську та євроатлантичну інтеграцію і будемо на взаємовигідній основі розвивати наші збройні сили за стандартами НАТО", - розповів С.Полторак.

У свою чергу Е.Стурза зазначив, що "Молдова, як ніхто інший розуміє, з чим довелося зіштовхнутися Україні, та виступає за швидше вирішення кризи, збереження суверенітету та територіальної цілісності України". "Ви завжди можете розраховувати на нашу підтримку, так само, як Молдова завжди знає, що Україна підтримує нас", - сказав глава молдовського оборонного відомства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

Генсек ООН закликав до стриманості та деескалації на Близькому Сході після удару по Ізраїлю

Президент Ізраїлю назвав повітряну атаку Ірану "оголошенням війни"

Саме такі гарантії безпеки потрібні Україні - Порошенко про дії союзників Ізраїлю

ЄС підтвердив прихильність деескалації на Близькому Сході

Порошенко передав FPV-дрони "Пегас" та ремонтну майстерню бійцям штурмового батальйону "Да Вінчі"

Порошенко везе на східний фронт чергові 2 тисячі дронів

Зеленський: Червень - це час, коли буде правильно фактично розпочати переговори про вступ України до Євросоюзу

Ми маємо надіслати меседж агресору, що об'єднані та сильні - Науседа після саміту Ініціативи трьох морів

Кулеба та Боррель обговорили кроки ЄС щодо пошуку додаткових систем "Patriot" для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА