16:17 11.06.2018

Головні загрози українським виборам виникатимуть у самій Україні - глава ЦВК

2 хв читати
Головні загрози українським виборам виникатимуть у самій Україні - глава ЦВК

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський прогнозує, що головні ризики, зокрема кіберзагрози, українським виборам виникатимуть не у РФ або США, а в самій Україні.

Як повідомив у понеділок відділ взаємодії із засобами масової інформації секретаріату ЦВК, виступаючи на експертному круглому столі "Кіберзагрози для виборчого процесу в Україні" (організований за підтримки Міжнародного фонду електоральних систем - IFES), М.Охендовський зазначив, що найбільша небезпека і серйозні кіберзагрози українських виборів надходитимуть не з території Російської Федерації і Сполучених Штатів Америки, як вважають деякі. На його думку, головні загрози будуть традиційно з'являтися на території самої України.

"На жаль, ніхто не здатний сильніше дискредитувати українські вибори і підірвати довіру суспільства до їхніх результатами, аніж самі українські політики", - сказав глава ЦВК.

За його словами, можна прогнозувати, що ситуація з кіберзагрозами на наступних виборах буде схожа на використання "адмінресурсу".

"Можна прогнозувати, що деякі майбутні штаби намагатимуться отримати доступ і до каналів передачі і до самої інформації, якою оперуватимуть організатори виборів. Мабуть, жоден штаб не гребуватиме можливістю спотворення інформаційного простору шляхом поширення фейкових новин і дезінформації щодо інших кандидатів. Якщо на друге ЦВК безпосереднього впливу не матиме, то виключити перше - одне із наших пріоритетних завдань", - наголосив глава ЦВК.

Чергові президентські та парламентські вибори відбудуться в 2019 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА