08:51 12.06.2018

Є кілька планів щодо деокупації Донбасу, але вони можуть бути реалізовані вже тільки після виборів

2 хв читати

Лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко зазначає, що є кілька мирних планів щодо деокупації Донбасу, зокрема підготовлені за неофіційними каналами, але вони можуть бути реалізовані вже після проведення в Україні виборів у 2019 році.

"Підготовлено кілька варіантів мирного плану щодо деокупації спочатку Донбасу. Є офіційний канал для підготовки цих рішень. Є те, що оприлюднив колишній генсек НАТО Расмуссен на конференції в Мюнхені. Крім того, підготовлено окремий пакет рішень, зокрема, нескромно скажу, за моєї участі в закритому чотиристоронньому режимі Європа-США-Росія-Україна". І цей план ліг на стіл і Порошенка, і Путіна, і Макрона, і Меркель, і Трампа", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

А.Гриценко повідомив, що зазначений "неофіційний" план детально розписаний по етапах, по цифрах і по країнах, які візьмуть у цьому участь, але не вводиться в дію з низки причин.

За його словами, однією з них є те, що керівництво Російської Федерації надалі оперує формулюваннями про те, що на Донбасі немає російських військ, в Україні точиться "громадянська війна" тощо. "Але вони роблять стільки помилок, що дедалі більше будуть змушені враховувати зусилля міжнародної спільноти", - зазначив лідер "Громадянської позиції".

А.Гриценко зазначив як ще одну причину те, що цей мирний план розрахований на три-п’ять років. "Швидше не вийде. Тому що лише розмінування за площею, за попередніми оцінками, близько території Чернівецької області. І не завжди є карти з обох сторін. І є багато інших проблем, які треба вирішити: вивести рубль і завести гривню, розформувати ці "корпуси", "МДБ", "КДБ", "банки", "парламенти", "уряди", визначити "моторол", яких якщо не заберуть, то вони мають піти під суд, де буде елемент амністії до тих, хто пасивно в це включився", - пояснив він.

Політик наголосив, що лише після врегулювання всіх проблемних питань на непідконтрольній нині Україні території Донбасу можна говорити про "вибори та якусь нову владу", а до цього там буде "тимчасова міжнародна адміністрація".

А.Гриценко упевнений, що всі ці питання вирішуватимуть із тими, кого буде легітимно обрано на майбутніх виборах в Україні в 2019 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА