10:06 12.06.2018

Глави МЗС "Нормандської четвірки" обговорили можливість проведення зустрічі глав держав найближчим часом

2 хв читати
Глави МЗС "Нормандської четвірки" обговорили можливість проведення зустрічі глав держав найближчим часом

Міністри закордонних справ "Нормандської четвірки" (Німеччина, Франція, Україна, Росія) на зустрічі в Берліні (Німеччина) обговорили можливість проведення зустрічі лідерів держав "нормандського формату" найближчим часом, повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Ми маємо визначити, чи є сенс для зустрічі на найвищому рівні. Ми сьогодні говорили про важливість такої зустрічі найближчим часом. Ми не визначали конкретних дат, а домовилися працювати далі для того, щоб... визначити спільні рамки та залишити два-три питання, які мають виключно політичне значення, на рішення глав держав", - сказав П.Клімкін на брифінгу після зустрічі глав МЗС "нормандського формату" в Берліні в ніч на вівторок.

"Коли ми матимемо таку логіку, ми зможемо наблизитися до саміту", - додав міністр.

Водночас П.Клімкін повідомив, що в питанні введення миротворців на Донбас позиції глав МЗС "знаходяться в різних всесвітах". "Ми по-різному розуміємо наші домовленості, ми абсолютно по-різному розуміємо, якою має бути місія. Лавров (міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров - ІФ) наполягає на тому, що це має бути фейковий захист СММ (Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ - ІФ)", - пояснив глава МЗС України.

За його словами, на зустрічі в Берліні було також порушено питання політичних ув'язнених та обміну заручниками.

"Дуже важливо, що і Гайко (глава МЗС Німеччини Гайко Маас - ІФ) і Жан-Ів (глава МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан - ІФ) після зустрічі з родичами заручників отримали дуже особливі емоції, тому сьогодні ми були разом, тиснучи на Лаврова і говорячи йому, що Росія не хоче забрати своїх росіян, не хоче говорити про обмін, не хоче реально завершувати обмін на Донбасі, не хоче починати разом із Червоним хрестом (Міжнародним комітетом Червоного Хреста - ІФ) пошук тих, хто зник на Донбасі. І, врешті-решт, Лавров навіть визнав, що це не політична проблема", - сказав П.Клімкін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА