12:35 12.06.2018

Порошенко відзначив символізм у поданні в День Росії меморандуму до Міжнародного суду ООН

2 хв читати
Порошенко відзначив символізм у поданні в День Росії меморандуму до Міжнародного суду ООН

Президент України Петро Порошенко заявив, що подання меморандуму у справі України проти Росії про порушення Міжнародної конвенції про заборону фінансування тероризму та Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм расової дискримінації є важливим етапом у притягненні РФ до відповідальності.

"Дуже символічно, що Міжнародний суд ООН визначив саме 12 червня - День Росії - для подачі меморандуму у справі України проти Росії щодо порушення Міжнародної конвенції про заборону фінансування тероризму та Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Подання меморандуму у справі проти Росії - важливий етап у доведенні того, що за всі свої протиправні дії РФ нестиме відповідальність", - написав П.Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Президент зазначив, що "весь світ переконує Росію визнати неправомірність своїх дій" і покинути окуповані райони Донбасу та Крим, проте поки що "Росія і далі вперто бреше, що це не вони окупували українські землі", привезли ЗРК "Бук", яким був збитий "Боїнг" рейсу МН17, а "посадові особи РФ вперто брешуть, що не вербували терористів, які вчиняли вибухи в Одесі, Харкові та Києві", і що "не виживають українців і кримських татар з Криму, дискримінуючи їх в умовах окупації".

"Подолати цю брехню можна лише правдою і доказами. Для цього нам потрібна позиція Міжнародного суду ООН, який надасть належну оцінку діям РФ і не залишить їм можливості ховатися від відповідальності за черговими маніпуляціями та криками "це не ми" і "нас там нема", - наголосив президент України.

За його словами, меморандум містить надзвичайну (як для практики Міжнародного суду ООН) кількість доказів.

"Це зроблено для того, щоб ні в кого не лишилось сумнівів, що Росія вчинила протиправні дії і має понести за це відповідальність. Попереду ще багато роботи по доведенню правди, але правда на нашому боці, і тому ми будемо її відстоювати та захищати всіма належними засобами", - сказав П.Порошенко.

У травні поточного року заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль повідомила, що українська сторона 12 червня подасть до Міжнародного суду ООН меморандум щодо порушення Російською Федерацією Монреальської конвенції (про боротьбу з незаконними актами проти безпеки цивільної авіації) та Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА