13:05 12.06.2018

Угорщина, як і раніше, блокує засідання комісії Україна-НАТО на найвищому рівні - Климпуш-Цинцадзе

2 хв читати
Угорщина, як і раніше, блокує засідання комісії Україна-НАТО на найвищому рівні - Климпуш-Цинцадзе

Угорщина продовжує блокувати можливість проведення комісії Україна-НАТО на найвищому рівні, повідомила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Поки що Угорщина продовжує блокувати можливість проведення комісії Україна-НАТО на найвищому рівні глав держав та урядів. Ми продовжуємо працювати і з Угорщиною, і з нашими іншими партнерами, щоб усе-таки мати цю можливість", - сказала вона журналістам у Києві у вівторок.

І.Климпуш-Цинцадзе зазначила, що на сьогодні Україна має найвищий рівень співпраці з усіма підписантами хартії про особливу співпрацю.

Вона нагадала, що президента України запрошено на саміт НАТО.

Віце-прем'єр додала, що українська сторона працюватиме до останнього моменту, щоб засідання комісії Україна-НАТО відбулося.

Як повідомлялося, 28 вересня 2017 року набув чинності закон України "Про освіту", який, зокрема, визначає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова, але, відповідно до освітньої програми, можуть викладатися одна або кілька дисциплін двома й більше мовами - державною, англійською, іншими офіційними мовами Європейського Союзу. Особам, які належать до національних меншин, гарантується право на навчання рідною мовою поряд з українською мовою в окремих класах (групах) комунальних закладів дошкільної та початкової освіти.

Міністерство закордонних справ Угорщини 26 вересня заявило про намір країни блокувати зближення України та ЄС через закон про освіту. МЗС України направило закон на експертизу до Венеціанської комісії. 8 грудня Міністерство освіти і науки України повідомило, що Венеціанська комісія не підтримала обвинувачення Угорщини у звуженні прав національних меншин у статті про мову навчання в законі України "Про освіту". У відомстві заявили про готовність імплементувати рекомендації комісії та розробили три моделі імплементації мовної статті в законі "Про загальну середню освіту".

Засідання комісії Україна-НАТО, яке мало відбутися 14 або 15 лютого під час зустрічі міністрів оборони всіх країн-членів Альянсу, було заблоковано Угорщиною, яка застосувала право вето.

У квітні Угорщина вкотре заблокувала засідання комісії Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА