16:55 12.06.2018

Найєм повідомив, що якщо четвертий підозрюваний у його побитті не повернеться в Україну до 30 червня, його справу можуть виділити в окреме провадження

3 хв читати
Найєм повідомив, що якщо четвертий підозрюваний у його побитті не повернеться в Україну до 30 червня, його справу можуть виділити в окреме провадження

Якщо четвертий фігурант справи про напад на народного депутата Мустафу Найєма не буде передано з Азербайджану до України до 30 червня, його справу можуть оформити в окреме провадження, що небажано, повідомляє нардеп.

"Четвертий підозрюваний ... досі переховується, і процедурою добровільної екстрадиції скористатися не поспішає. У прокуратурі та в поліції стверджують, що основні домовленості з правоохоронними органами Азербайджану вже досягнуті, але невирішеним все ще залишається політичне питання", - написав М.Найєм на своїй сторінці у Facebook у вівторок.

Він також пояснив, що до 25 червня прокуратура має висунути підозрюваним обвинувальний акт, або звернутися до суду за продовженням термінів досудового розслідування і домашнього арешту для підозрюваних.

За його словами, 30 червня завершується термін досудового слідства.

"Якщо до того моменту підозрюваний-втікач не повернеться, його справу, швидше за все, буде виділено в окреме провадження, що небажано", - наголосив народний депутат.

За його словами, троє підозрюваних, які перебувають під домашнім арештом, відмовляються визнати свою провину, не дають свідчень та не йдуть на співпрацю зі слідством.

М.Найєм зазначає, що як потерпіла сторона, наполягатиме на максимальній мірі покарання всім учасникам правопорушення. Водночас він наголосив, що не має наміру вступати в закриті домовленості з підозрюваними. "Їм це не допоможе ухилитися від суду і вироку, а мені Кримінально-процесуальний кодекс дозволяє відшкодувати завдані збитки в будь-якому узгодженому сторонами розмірі у законний і прозорий спосіб", - пояснив нардеп.

Він додав, що відповідний позов він уже подавав, але під час лікування і надання йому правової допомоги позовні вимоги переглянули у бік збільшення.

"Новий позов, звичайно ж, буде подано відкрито і у відповідності з усіма нормами законодавства. І позовні вимоги точно будуть вище згадуваної в пресі суми", - заявив М.Найєм.

Як повідомлялося, 30 квітня 2018 року в центрі Києва внаслідок конфлікту на дорозі невідомі напали на народного депутата Мустафу Найєма (фракція БПП). У результаті побиття у депутата діагностували перелом щелепи і струс головного мозку.

М.Найєм повідомив, що в словесній перепалці на дорозі в центрі Києва, яка закінчилася завданням йому тілесних ушкоджень, брали участь "людей четверо-п'ятеро".

Поліція Києва затримала трьох учасників конфлікту: Саїтова Ахмеда Абубакаровича, 1999 року народження, Саїтова Магомеда-Саліха Аргуєвича, 1996 року народження, і Умала Тімербілатова Руслановича, 1996 року народження. Ще один із учасників нападу зумів покинути Україну і полетів до Баку.

Трьом затриманим за підозрою в нападі оголосили про підозру за ч.2 ст.296 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до чотирьох років позбавлення волі.

2 травня Шевченківський районний суд м.Києва обрав затриманим запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Так, цілодобовий домашній арешт був обраний судом громадянину Російської Федерації Саїтову Магомеду-Саліху Аргуєвичу, 1996 року народження, студенту 2-го курсу КПІ. Запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час (з 23:00 до 6:00) обрано судом громадянину РФ Умолту Тімербулатова Руслановичу, 1996 року народження, і Саїтова Ахмеду Абубакаровичу, 1999 року народження (безробітний).

Цього ж дня стало відомо, що Національна поліція оголосила в розшук Магомеда-Аміна Абубакаровіча Саїтова, 1989 року народження, - одного з підозрюваних у нападі на народного депутата України М.Найємом. 7 травня Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 1 липня без права внесення застави М.-А. Саїтова. 7 травня прокуратура Києва направила до Генеральної прокуратури України матеріали для підготовки запиту на екстрадицію цього підозрюваного, затриманого на території Азербайджану.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА