12:39 13.06.2018

Прем'єр Нідерландів наполягає на визнанні Росією її відповідальності за аварію рейсу MH17

2 хв читати
Прем'єр Нідерландів наполягає на визнанні Росією її відповідальності за аварію рейсу MH17

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив про важливість ролі Євросоюзу як гаранта безпеки та стабільності й пов'язав це з поведінкою Росії.

"Це те, що ми відчули в Нідерландах, коли літак рейсу MH17 було збито у 2014 році. Й ми пережили це ще раз, коли прийняли рішення вимагати від Росії відзвітувати за її роль у цій драмі. Європейський Союз об'єднався навколо нас із метою одноголосно вимагати, щоб Росія визнала свою відповідальність і співпрацювала з усіма зусиллями для повного прояснення цієї події заради виконання правосуддя і дотримання зобов'язань", - сказав М.Рютте, виступаючи в середу на дебатах про майбутнє Європейського Союзу в Європарламенті в Страсбурзі.

"Ми дякуємо союзу за підтримку, яку він підтвердив у зв'язку з цим. Росія продовжила йти шляхом заперечення. Вона продовжила свою критику розслідування і продовжила перешкоджати з'ясуванню правди", - зазначив прем'єр Нідерландів.

Раніше у Спільній слідчій групі (ССД), до якої входять фахівці з Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів і України, заявили, що ракета класу "земля-повітря", яка збила пасажирський літак на сході України, була на озброєнні 53-ї зенітної ракетної бригади російських ЗС, що дислокується в районі Курська.

"Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, який виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий у небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 людей. Усі вони загинули.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА